18+ | Joacă responsabil! | Se aplică termeni și condiții | Conținut comercial

Ghidul Pariurilor pe Fotbal în România: Strategii, Cote și Branduri Recomandate

Îți place fotbalul și vrei să începi să pariezi pe meciuri? În acest ghid îți vom explica ce strategii să folosești, cum să alegi cele mai bune cote și ce case de pariuri să folosești. Citește în continuare pentru a afla cum se pariază pe fotbal dar și cum a evoluat acest sector în România în ultimele decenii.

Cultura pariurilor pe fotbal în Romania

Agențiile de pariuri au apărut în România pe la jumătatea anilor ’90. Acestea erau doar agenții terestre iar numărul de sporturi pe care puteai paria era limitat, fotbalul fiind principalul pe care se putea paria. 

La începutul anilor 2000 au început să apară în România și primele case de pariuri online străine. Odată cu acestea, oferta de sporturi și meciuri pe care se putea paria a început să crească simțitor. Astfel, spre sfârșitul anilor 2000, românii aveau acces la cele mai mari case de pariuri internaționale.

Acest lucru s-a schimbat în 2013, odată cu schimbarea legii organizării jocurilor de noroc și apariția Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Noua legislație a interzis companiilor care nu erau înregistrate în România să opereze pe piața de la noi din țară. 

Acest lucru a dus la dispariția multor case de pariuri dar, în același timp, le-a oferit o protecție suplimentară jucătorilor: toate casele de pariuri care mai operau în țară erau înainte atent verificate de instituțiile statului.

Diferite tipuri de pariuri pe fotbal 

Atunci când vrei să pariezi pe fotbal va trebui să alegi din sute de pariuri pe care le poți plasa pe un singur meci. Dacă ești la început de drum, varietatea mare poate părea un pic covârșitoare. Din această cauză, în secțiunile de mai jos vom prezenta care sunt principalele tipuri de pariuri și când să le alegi.

Pariuri simple

Principalele tipuri de pariuri pe care le poți plasa sunt așa numitele pariuri simple. Iată care sunt principalele:

Rezultat final (1X2)


Acest tip de pariu implică alegerea rezultatului final al partide: fie câștigă echipa gazdă, fie oaspeții, fie meciul se încheie la egalitate la finalul celor 90 de minute.

Total goluri (peste/sub)


Prin acest pariu mizezi dacă într-o partidă se vor da mai multe sau mai puține goluri față de o anumită valoare aleasă de casa de pariuri. De exemplu, poți maria dacă se vor da mai mult sau mai puțin de 2.5 goluri.

Marcator


Prin acesta poți alege să pariezi dacă un jucător anume va înscrie în partidă sau nu


Pariuri combinate

Pariurile combinate sunt o serie de pariuri care implică alegerea mai multor rezultate. Mai jos îți prezentăm câteva exemple.   

Șansa dublă


Este un pariu similar cu cel de tip rezultat final, numai că poți paria pe 2 dintre cele 3 variante disponibile. De exemplu, poți paria pe victoria gazdelor sau egalul, victoria oaspeților sau egal ori pe victoria oricărei echipe.

Pariul acumulator


Această opțiune îți permite să plasezi pe un bilet mai multe pariuri de la mai multe meciuri.

Pariul sistem


Un pariu sistem, sau pariu combinat, este de fapt un bilet cu mai multe evenimente, care poate fi câștigător chiar dacă ai pierdut unul sau mai multe meciuri. De exemplu, poți avea un bilet cu 10 meciuri dintre care doar 5 câștigătoare iar acesta să fie câștigător.


Pariuri speciale 

Ultima categorie este cea a pariurilor speciale. Aceste tipuri de pariuri sunt disponibile, de regulă, doar pentru cele mai importante partide de fotbal ale zilei.

Pariuri pe cornere, cartonase, faulturi


Acestea implică parierea pe numărul de cornere, cartonașe (galbene sau roși), faulturi sau alte evenimente care se pot petrece pe parcursul unei partide. Acest tip de pariu este similar cu cel de total goluri - alege dacă numărul cornerelor, de exemplu, este sub sau peste o anumită valoare.

Handicap asiatic


Acestea sunt asemănătoare cu pariurile pe rezultat final, singura diferență fiind că una dintre echipe va avea un handicap, adică va pleca de la un scor în defavoarea ei. Astfel, dacă echipa gazdă are un handicap de 2 goluri iar tu pariezi pe victorie va trebui ca echipa respectivă să câștige meciul cu un avans de cel puțin 3 goluri pentru ca pariul tău să fie câștigător.

Pariuri live


Pariurile live sunt de fapt o secțiune complet separate de pariuri pe care le poți plasa chiar în timpul desfășurării partidei. Tipurile de pariuri pe care le poți plasa sunt, de obicei, toate cele prezentate mai sus. Având în vedere că evenimentul este în desfășurare, unele opțiuni de pariere pot dispărea sau apărea iar cotele vor varia pe tot parcursul partidei în funcție de cum decurge ea.


Înțelegerea cotelor de pariuri

Până acum am tot vorbit despre cote dar probabil că te întrebi ce sunt acestea. Cotele sunt de fapt niște indici ai unei oferte și sunt reprezentați de un anumit număr care determină posibilul câștig al unui pariu. De exemplu, victoria gazdelor poate avea o cotă 2. În cazul în care pariezi 100 RON acest eveniment, câștigul poate fi de 200 RON.

Cotele sunt stabilite de către fiecare case de pariuri în parte în funcție de un algoritm propriu ce ține cont de diverse evenimente, cum ar fi forma unei echipe, transferurile efectuate, accidentările din lot, unde se joacă partida, etc. Fiecare casă de pariuri interpretează în mod diferit toți acești factori iar din această cauză cotele pentru același pariu variază de la platformă la platformă.

Top competiții pe care să pariezi

Când dorești să pariezi pe fotbal trebuie să alegi și competiția. Practic, acestea pot fi de 2-a tipuri: interne sau internațional.

Competiții interne

Competițiile interne sunt acele competiții de fotbal care se desfășoară într-o țară, între echipe locale. Mai jos îți prezentăm care sunt principalele competiții interne din România.

⚽ Liga 1

Mai întâi este principalul campionat de fotbal intern, unde participă cele mai bune echipe din România. Acesta se joacă pe sistem tur-retur și play-off / play-out, iar la final sunt alese campioana, echipele care vor participa în competițiile internaționale și echipele care vor retrograda în eșantionul secund (Liga 2).

Numele competiției se schimbă de la an la an în funcție de compania care o sponsorizează.

⚽ Cupa României

Cupa este o competiție de fotbal care adună la start toate echipele profesioniste din România, din toate ligile, meciurile desfășurându-se în sistem eliminatoriu. La final, este aleasă o câștigătoare care va putea participa în competițiile internaționale.

Competiții internaționale

Competițiile internaționale adună la start cluburi din mai multe țări de pe continentul respectiv care luptă pentru un singur trofeu. Participarea în aceste competiții se face pe baza rezultatelor obținute în campionatul intern. Mai jos vom vorbi despre cele mai importante competiții din Europa unde, teoretic, pot participa și echipele din România.

⚽ Champions League

Aceasta este cea mai importantă și mai urmărită competiție inter cluburi din Europa.  în cadrul acestei competiții participă campioanele tuturor țărilor, dar cluburi care termină pe pozițiile 2-4 din cele mai tari competiții interne, precum campionatele Spaniei și Angliei. 

⚽ Europa League

Această competiție este a 2-a ca importanță în Europa și adună la start cluburi care se clasează în campionatul intern pe principalele poziții, de regulă 2-6, în funcție de țară. Sistemul de joc este asemănător cu cel din Champions League: mai întâi grupe iar apoi o competiție cu eliminare directă.

⚽ European Championship

European Championship, denumit popular EURO, este un eveniment major în lumea fotbalului, adunând la fiecare patru ani echipele naționale de top din Europa. Competiția oferă spectacole memorabile pe teren, demonstrând măiestria fotbaliștilor și pasiunea fanilor. Dacă ești interesat să afli mai multe despre EURO și să experimentezi emoția competiției, verifică ghidul nostru dedicat. Aici, vei găsi informații esențiale și sfaturi pentru a paria pe euro, transformând fiecare meci într-o experiență captivantă.

Unde să pariezi pe fotbal în România

Dacă dorești să te apuci să pariezi pe fotbal va trebui mai întâi să alegi o casă de pariuri de încredere.

Primul criteriu de care trebuie să ții cont în alegerea unei case de pariuri îl reprezintă existența licenței. Dacă nu are o licență este ilegal să accesezi acea platformă și, mai mult, riști să îți pui datele personale sau bancare în pericol.

Un alt criteriu important îl reprezintă ofertele și promoțiile pentru jucătorii noi. Trebuie să alegi o casă de pariuri care îți oferă un bonus de bun venit, dar și alte promoții pe care să le poți accesa în calitate de client cu vechime.

Nu în ultimul rând, alege o casă de pariuri unde ai numeroase opțiuni de depunere și retragere a banilor. Astfel, vei avea siguranța că vei putea depune și retrage bani mult mai ușor.

Îți prezentăm mai jos o listă a celor mai bune case de pariuri și câte 2 motive pentru care ele reprezintă o alegere de top.

Superbet

✔️Ofertă variată de meciuri și cote competitive

✔️Transmisiuni pe platformă pentru numeroase meciuri

Du-te la Superbet
Casa Pariurilor

✔️Numeroase metode de plată si retragere

✔️Gamă variată de evenimente sportive pe care poți paria

Du-te la Casa Pariurilor

Unibet

✔️Poți plasa pariuri de pe aplicația mobilă

✔️Transmisiuni în direct pentru numeroase meciuri

Du-te la Unibet
Betano

✔️Bonus de bun venit pentru clienții noi

✔️Platformă intuitivă și ușor de navigat pentru începători

Du-te la Betano
Fortuna

✔️Număr mare de promoții pentru clienții existenți

✔️Secțiune de pariuri live cum multe partide zilnice

Du-te la Fortuna

Strategii de succes în pariurile pe fotbal

Pariurile sportive sunt un joc de noroc și trebuie tratate ca atare, nu ca un mod de îmbogățire. Astfel, chiar dacă șansele de câștig nu sunt de 100%, există strategii pe care le poți folosi pentru a le crește.

Documentarea și analiza

În primul rând, înainte de a paria pe fotbal trebuie să faci o documentare și o analiză amănunțită a partidei. Altfel, riști să îți scazi simțitor șansele de câștig.

Să presupunem că ai găsit o partidă în care echipa gazdă este foarte bună iar cota oferită pentru câștig este foarte mare. Astfel te gândești să faci azi fără să analizezi mai întâi partida. Este posibil ca acea cotă să fie foarte mare tocmai pentru că din echipă lipsesc mulți titulari iar șansele de victorie a gazdelor scad astfel dramatic. Fără alte documentare înainte nu vei ști niciodată despre problemele de lot și riști să plasezi un pariu pierzător.

Gestionarea resurselor

Gestionarea resurselor de pariere este foarte importantă și poate reprezenta diferența dintre câștig și pierdere pe termen lung. Dacă pariezi de fiecare dată toți banii pe care îi ai în cont, chiar și pe o cotă foarte mică, riști ca la un moment dat pariul să fie necâștigător iar tu să pierzi toți banii.

Plasând pariuri cu o fracțiune din fondurile disponibile, pe termen scurt câștigurile vor fi mai mici dar totodată șansele de a rămâne fără niciun ban scad considerabil.

pariaza pe fotbal

Cum am selectat cele mai bune case de pariuri

Pe site-ul nostru găsești o serie de recomandări de case de pariuri din România. Aceste recomandări le-am făcut pe baza unor analize atente ale celor mai importanți factori existenți pentru a ne asigura că atunci când pariezi pe fotbal ai cele mai bune cote și promoții disponibile.

🎁Oferte de pariuri

Toate casele prezentate de noi îți oferă multe posibilități de a paria pe fotbal. Pe toate aceste platforme găsești zilnic zeci dacă nu chiar sute de meciuri de fotbal pe care să poți să plasezi pariuri.

Cote

Așa cum am mai menționat, fiecare casă de pariuri își stabilește propriile cote. Pe site-ul nostru găsești acele platforme care îți oferă cele mai bune cote, indiferent de tipul de pariu plasat.

Piețe de pariuri

Pentru a avea cele mai bune șanse de câștig atunci când pariezi pe fotbal trebuie să ai cât mai multe opțiuni din care să poți alege. Tocmai din această cauză la noi pe site găsești numai platforme care îți oferă zeci și chiar sute de tipuri de pariuri pe cele mai importante meciuri ale zilei.

Transmisii live

Urmărirea unei partide în direct te poate ajuta să  înțelegi mai bine ce se întâmplă în partidă înainte să pariezi. De aceea, pe acest site găsești numai recomandări de case de pariuri care transmit zilnic zeci de partide.

Întrebări Frecvente

În România sunt legale doar platformele licențiate de către Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc. Poți vedea dacă o platformă are o licență verificând partea de jos a site-ului. Acolo vei putea găsi numărul licenței și data la care a fost acordată.

Ai la dispoziție numeroase metode de a face plăți. Printre cele mai populare se numără: card bancar, Paysafecard, Neteller, Skrill.

Da, există limite însă acestea sunt de obicei de ordinul zecilor de mii de lei.

Cel mai simplu mod de a o evalua este ca mai întâi să faci o analiză a partidei și să vezi care sunt șansele ca evenimentul respectiv să se întâmple.

Pariurile live sunt pariuri pe care le plasezi chiar în timpul meciului. Pariurile tradiționale se plasează doar înainte de startul partidei.

Nu, toate strategiile sunt aceleași indiferent de competiție. Avantajul pe care îl ai atunci când pariezi pe un meci din România este că găsești mult mai ușor știri despre starea actuală a echipei pe care vrei să pariezi.

Atunci când ai pariat pe fotbal dar meciul a fost anulat, casa de pariuri va anula pariul iar tu vei primi înapoi toți banii.

Alegerea Casei de Pariuri pentru Euro 2024: Un ghid esențial
Cote Euro 2024: echipa câștigătoare, golgheter și calificare din grupe
Ce cote are România la EURO 2024, calificarea în optimi și câștigarea trofeului?
Introducere în lumea pariurilor speciale pentru Euro 2024
Calendar Euro 2024 – Program și confruntări
Italia – analiză și parcurs în Campionatul European de Fotbal
Germania – analiză și parcurs în Campionatul European de Fotbal
Spania – analiză și parcurs în Campionatul European de Fotbal
Anglia – analiză și parcurs în Campionatul European de Fotbal
Jucătorii Vedetă Euro 2024: Talente de urmarit
Echipele de top pentru Euro 2024: Analiză și Prognoze