18+ | Joacă responsabil! | Se aplică termeni și condiții | Conținut comercial

Calendar Euro 2024 – Program și confruntări

Dacă vrei să urmărești echipele de top pentru Euro 2024, trebuie mai întâi să știi când joacă. În continuare îți prezentăm calendarul complet pentru Euro 2024.

Astfel, vei știi dinainte care sunt zilele în care nu trebuie să lipsești din fața televizorului. Totodată, trecem în revistă și cele mai importante informații despre campania de calificări pentru Euro 2024.

Calendar Euro 2024

Grupe Calificare Euro 2024

Grupele de calificare pentru Euro 2024 s-au stabilit prin tragere la sorți pe 9 octombrie 2022. Componența grupelor este:

Grupa A: Spania, Scoția, Norvegia, Georgia, Cipru.

Grupa B: Olanda, Franța, Irlanda, Grecia, Gibraltar.

Grupa C: Italia, Anglia, Ucraina, Macedonia de Nord, Malta.

Grupa D: Croația, Țara Galilor, Armenia, Turcia, Letonia.

Grupa E: Polonia, Cehia, Albania, Insulele Feroe, Republica Moldova.

Grupa F: Belgia, Austria, Suedia, Azerbaidjan, Estonia.

Grupa G: Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Lituania.

Grupa H: Danemarca, Finlanda, Slovenia, Kazahstan, Irlanda de Nord, San Marino.

Grupa I: Elveția, Israel, România, Kosovo, Belarus, Andorra.

Grupa J: Portugalia, Bosnia & Herțegovina, Islanda, Luxemburg, Slovacia, Liechtenstein.

Momente importante


Calificările pentru Euro 2024 au fost pline de meciuri spectaculoase dar și de momente memorabile. Majoritatea favoritelor s-au calificat după doar 6 meciuri. Printre acestea se numără Spania, Franța, Anglia sau Portugalia.

Totodată, au existat și unele surprize, precum rezultatele slabe ale Italiei, deținătoarea trofeului, dar și calificările ratate de Norvegia, unde joacă Erling Halaand, și Polonia.

Cum s-au format grupele de calificare euro 2024


Așa cum am menționat deja, tragerea la sorti pentru grupele de calificare a avut loc pe 9 octombrie. Cele 53 de națiuni participante au fost plasate în 4 urne valorice.

De asemenea, programul calificărilor a fost stabilit înainte de tragerea la sorți, fiind împărțit în 2 faze: grupe și playoff.

Faza grupelor s-a desfășurat în perioada 23 martie 2023 – 21 noiembrie 2023. Faza playoff-ului are 2 runde, semifinale și finale. Semifinalele au fost programate pentru 21 martie 2023, iar finalele pe 26 martie 2024.


Euro 2024 calendar : meciuri & calendar

Calendarul pentru Euro 2024 a fost deja stabilit. Iată când vor avea loc partidele:

Etapa 1 Grupe – 14 – 18 iunie

Etapa 2 Grupe – 19 – 22 iunie

Etapa 3 Grupe – 23 – 26 iunie

Optimi – 29 iunie – 2 iulie

Sferturi – 5 – 6 iulie

Semifinale – 9 – 10 iulie

Finală – 14 iulie

La Euro nu se mai dispută o finală mică începând cu turneul final din 1984.

Tragerea la sorti pentru grupele Euro 2024

Tragerea la sorți pentru turneul final va avea loc pe 2 decembrie 2023, la Hamburg. Plasarea în urnele valorice se va face în funcție de rezultatul în calificări.

La data tragerii nu se vor cunoaște echipele calificate din play-off. Echipa gazdă, Germania, este plasată în prima urnă valorică, în timp ce echipele venite din calificări în ultima urnă valorică. Totodată, țintarul pentru fazele eliminatorii a fost deja stabilit.

Tragerea la sorti finala Euro 2024

Orașele gazdă de la Euro 2024

Ediția din 2024 a turneului final se va desfășura în Germania, Euro 2024 se va desfășura. Este cea de-a 3-a dată când nemții sunt gazdele competiției.

Euro 2024 se va desfășura pe 10 stadioane din tot atâtea orașe germane. Orașele gazdă sunt:

  • Berlin
  • Munchen
  • Dortmund
  • Stuttgart
  • Gelsenkirchen
  • Frankfurt
  • Dusseldorf
  • Koln
  • Leipzig

Meciul de deschidere va avea loc la Munchen, în timp ce finala se va desfășura pe stadionul din Berlin.

Radu Ion
40 articole
Radu Ion este un copywriter pentru pariuri sportive si cazinouri din Bucuresti, Romania. In prezent lucreaza la un cazinou si, de asemenea scrie conținut despre case de pariuri si cazinouri pentru diversi clienti. Radu are o pasiune pentru sport, in special pentru echipa sa favorita FCSB. A absolvit Universitatea Dimitrie Cantemir in urma cu 10 ani si de atunci lucreaza in domeniu. In timpul liber, ii place sa petreaca timpul cu familia si cu iubitul sau caine Oscar. Este dedicat muncii sale de copywriter si se straduieste sa produca continut de inalta calitate, care sa fie atat informativ cat si atractiv pentru cititori. Cunostintele sale vaste despre industria pariurilor sportive si a cazinourilor, combinate cu abilitatile sale de scriere, il fac un redactor excelent.