18+ | Joacă responsabil! | Se aplică termeni și condiții | Conținut comercial

Site-uri de poker online din 2024: Cele mai bune optiuni pentru pariorii romani

La ora actuală, în România poți alege din numeroase site-uri de poker online. Dacă nu știi care este potrivit pentru tine, mai jos găsești toate informațiile de care ai nevoie pentru a putea începe să joci. Îți explicăm care sunt avantajele jocului online, legislația și ce aspecte importante să iei în considerare atunci când alegi un site de poker.

Site-uri de poker online recomandate în mai 2024

Pentru început îți prezentăm 3 dintre cele mai bune site-uri de poker online, pe care poți să le încerci imediat.

Unibet

Unibet este unul dintre cele mai apreciate site-uri de poker online din România. Aici vei găsi la orice oră din zi și din noapte numeroase turnee cu premii garantate dar și o mulțime de mese jocuri cash.

Pokerstars logo

Pokerstars

Pokerstars este unul dintre cele mai mari și mai cunoscute site-uri de poker din întreaga lume cu o activitate de peste 2 decenii. Aici vei găsi turneele de Texas Hold’em cu cele mai mari premii dar și un număr mare de jucători. Astfel, vei găsi oricând o masă de cash la care să poți juca.

netbet logo

Netbet

La Netbet găsești o multitudine de turnee și jocuri cash pe care poți să le încerci în orice moment al zilei. Nu lipsesc nici jocurile turbo, care îți permit să joci de până la 4 ori mai multe mâini decât în mod normal.

Avantajele parierii online față de cea offline

Așa cum îți poți imagina pokerul online are o serie de avantaje față de cel offline. Mai jos îți prezentăm câteva dintre acestea.

Confortul și accesibilitatea

Înainte de apariția pokerului online, pentru a putem juca trebuia să te deplasezi până într-un cazinou adevărat. Apoi, nu puteai decât să joci la o singură masă. Odată cu apariția pokerului online poți juca chiar și din confortul casei tale. În plus, acesta îți permite să joci în același timp la mai multe mese sau turnee.

Diversitatea ofertei de poker

Un alt avantaj uriaș îl reprezintă diversitatea ofertei de poker. Într-un cazino clasic numărul de mese, la care se joacă turnee sau jocuri cash, este limitat din cauza spațiului. În pokerul online nu există această restricție. Site-urile mari de poker au chiar sute de mese deschise în același timp. Iar când toate locurile sunt ocupate noi mese sunt deschise imediat. Astfel, nu trebuie să aștepți deloc pentru a găsi un loc liber.

Aspecte importante de luat în considerare la alegerea unui site de poker

Atunci când alegi un site de poker la care să joci trebuie să ții cont de câteva aspecte importante. Ți le prezentăm pe toate acestea mai jos.

Licență și reputație

Acesta este probabil cel mai important factor de care trebuie să ții cont. De ce? În primul rând, pentru că este ilegal să joci la un site de poker fără licență. Pe lângă faptul că încalci legea există și riscul ca datele tale personale să fie folosite într-un mod malițios și chiar să rămâi fără banii din contul bancar.

De aceea, asigură-te că site-ul pe care joci este licențiat de către Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc.

Interfața site-ului

Interfața site-ului este de asemenea un factor destul de important. Trebuie să alegi un site simplu de utilizat, care să îți permită să navighezi ușor printre toate turneele și tipuri de jocuri cash disponibile.

Câteodată vei avea la dispoziție doar câteva secunde pentru a te mai putea înscrie la un turneu. În cazul în care alegi un site greu de navigat îți va fi imposibil să te mai înscrii la turneul respectiv.

Bonusuri și promotii disponibile

Bonusurile și promoțiile oferite sunt un alt factor de selecție al site-ului de poker. Bineînțeles, îți vei dori să joci la un site care îți oferă mai multe tipuri de bonusuri și care desfășoară numeroase promoții.

Ai mare grijă deoarece unele site-uri îți vor cere un anumit cod bonus pentru a primi bonusul respectiv. Astfel, dacă nu cunoști codul nu vei putea primi bonusul respectiv.

Modalități de plată și retragere

Alege un site de poker care să-ți ofere numeroase modalități de depunere și retragere. Atunci când alegi un astfel de site asigură-te că poți efectua retrageri și depuneri măcar prin următoarele metode: card bancar, Neteller și Skrill.

De asemenea, nu uita să verifici și viteza de procesare a tranzacțiilor. Alege un site de poker unde acestea se procesează instant.

Servicii și suport clienți

Când te afli la început de drum în lumea pokerului online cu siguranță vei mai întâmpina și dificultăți. De aceea, este foarte important să ai la cine să apelezi în momentul în care ai o problemă.

Din acest motiv ar trebui să te asiguri că site-ul pe care îl alegi are un serviciu de relații cu clienții ireproșabil și care poate fi contactat, la orice oră, în multiple moduri.

Platformele și software-ul utilizat

Lumea pokerului online este într-o evoluție continuă. De aceea trebuie să te asiguri că site-ul ales are o platformă și un software mereu actualizat. În caz contrar, este posibil ca site-ul să se miște greoi sau, chiar mai rău, să aibă unele breșe de securitate care să îți pune în pericol datele personale.

Taxe și impozite la poker online și offline în mai 2024

Când joci poker în România și câștigi va trebui să plătești taxe. Nivelurile acestora au fost actualizate ultima oară în anul 2022, prin Ordonanța 16/2022.

Online

La ora actuală, valoarea impozitului pe care trebuie să îl plătești diferă în funcție de câștig, după cum urmează:

  • 3% pentru sume de până la 10.000 RON
  • 20% pentru sume între 10.000 RON și 66.750 RON
  • 40% pentru sume de peste 66.750 RON

Toate taxele sunt reținute la sursă, în momentul retragerii, și sunt plătite de operatorul site-ului în numele tău.

Offiline 

Taxele percepute pentru jocurile online sunt identice cu cele pentru jocurile online, ele intrând sub incidența aceleiași legi. Și în cazul cazinourilor offline, taxele sunt reținute la sursă.  

Cum joc la un poker online

Dacă vrei să începi să joci la un site de poker online din România, va trebui mai întâi să parcurgi o serie de pași.

Cum deschid un cont nou? 

În primul rând, va trebui să alegi site-ul de poker unde dorești să joci. Poți citi recenziile de pe site-ul nostru pentru a vedea care ți se potrivește cel mai bine.

După ce ai găsit site-ul de pariuri care ți se potrivește, apasă pe butonul de înregistrare pe care îl găsești în interiorul recenziei noastre pentru a fi transferat către formularul de înscriere.

Apoi, nu rămâne decât să completezi formularul cu datele personale cerute.        

Cum parcurg procesul de verificare KYC?

După ce ți-ai creat contul, va trebui să parcurgi procesul de validare a indetității, sau KYC cum mai este el cunoscut. Pentru a face acest lucru va trebui să trimiți către site-ul respectiv o copie a unui act de identitate. De regulă, poți folosi cardul de identitate, pașaportul sau chiar permisul de conducere.

După ce îl transmiți către operatorul site-ului va trebui să aștepți validarea. În unele cazuri aceasta este instantă iar în alte cazuri va trebui să aștepți până la 3 zile lucrătoare.

Cum beneficiez de promoțiile de bun venit?

Acest lucru diferă de la un site la altul. În unele cazuri, este suficient să îndeplinești condițiile de acordare și să efectuezi prima depunere pentru a beneficia de acest bonus.

 În alte cazuri va trebui să folosești un cod promoțional în momentul depunerii pentru a putea primi bonusul respectiv. Aceste coduri le vei găsi mereu pe site-ul nostru.

Cum încep să joc online? 

După ce ți-ai alimentat contul, tot ce rămâne de făcut este să începi să joci. Mai întâi, va trebui să mergi în lobby-ul de poker și să alegi ce dorești să joci: turnee și jocuri cash.

Pentru turnee, alege competiția dorită și apasă pe butonul de înregistrare. În momentul în care turneul începe vei fi automat așezat la masa ta.

În cazul jocurilor cash, alege miza dorită iar apoi pe butonul de așezare la masă. Ultimul lucru pe care va trebui să îl faci este să alegi suma pe care dorești să o joci la masa respectivă.

Întrebări frecvente

Pokerul online este un poker pe care îl joci de pe calculator în loc de un cazino tradițional. Pokerul online există de mai bine de 25 de ani.  

Atunci când alegi un site de poker trebuie să iei în considerare următoarele criterii: siguranță, bonusuri, metode de plată și calitatea serviciului de relații clienți.

Procesul este unul simplu. După ce ți-ai creat contul și ai efectuat prima depunere, tot ce trebuie să faci este să alegi turneul sau jocul cash și să te înregistrezi pentru el.

Metodele de plată diferă de la site la site. Majoritatea însă oferă ca modalități de plată cardul bancar și portofele electronice precum Neteller și Skrill.

Cod bonus PokerStars: $600 la prima depunere
Cod promoție 888 poker: 3,000 de RON ofertă de bun venit
Cod Bonus PlayGG: beneficii și cum îl folosești