18+ | Joacă responsabil! | Se aplică termeni și condiții | Conținut comercial

Ce cote are România la EURO 2024, calificarea în optimi și câștigarea trofeului?

După o pauză de 8 ani, România s-a calificat din nou la turneul final al EURO, ce se va desfășura în această vară în Germania. Tricolorii sunt văzuți cu șanse minime să câștige trofeul de către casele de pariuri. 

Totuși, ei au o șansă de a obține calificarea în optimi. Citește în continuare pentru a afla ce cote are România la EURO 2024 la principalele case de pariuri online din țara noastră.

Calificarea în optimi

România a avut noroc la tragerea la sorți pentru turneul final. Ea a picat într-o grupă destul de accesibilă, cu Belgia, Slovacia și o a treia echipă venită din play-off-ul calificărilor.

Având în vedere celelalte componente ale grupei, casele de pariuri din țara noastră îi oferă României o șansă destul de mare de a se califica în faza eliminatorie a competiției, de pe locul secund. Aceasta ar fi pentru a doua oară în istorie când tricolorii reușesc să treacă de faza grupelor, după ediția din 2000.

De exemplu, la Betano, înainte de aflarea ultimei componente a Grupei E, România are o cotă de 1,57 că se califică în optimi. De asemenea, are și o cotă de 8 că va câștiga grupa. Favorită este Belgia, cu o cotă de 1,03 că se va califica și de 1,30 că va câștiga grupa. Slovacia are o cotă de 1,80 că va ajunge în optimi.

La Casa Pariurilor și Fortuna, România are o cotă de 9 pentru câștigarea grupei, fiind, de asemenea, a doua favorită, după Belgia.

cote romania euro 2024

Cotă uriașă pentru câștigarea trofeului

Dacă șansele de a ajunge în fazele superioare sunt destul de bune, casele de pariuri văd imposibilă câștigarea trofeului. Mai exact, România are o cotă între 100 și 150 să revină la București cu trofeul european.

De exemplu, la Betano, Winmasters, Fortuna și Casa pariurilor România are o cotă de 150.

La polul opus se află Anglia și Franța, ambele având cote în jur de 5, urmate de Germania cu 7. Mai slab cotate decât România sunt doar Albania, Slovacia și Slovenia. 

Albania, de exemplu, este cotată cu ultima șansă și are cote cuprinse între 200 și 300. Slovacia și Slovenia au cote de 200 la majoritatea caselor de pariuri din țara noastră. Sunt șanse mari ca și cotele celor 3 echipe venite din play-off să fie mai slabe decât ale tricolorilor.

Ultima calificată poate schimba situația

Cotele oferite de casele de pariuri s-ar putea schimba în momentul în care se va cunoaște și ultima componentă a Grupei E. Acest lucru se va afla doar la finalul lunii martie 2024, după jucarea play-off-urilor.

Din grupa României ar putea face parte Bosnia și Herțegovina, Ucraina, Israel sau Islanda, echipe foarte competitive. Semifinalele sunt programate pe 21 martie, iar finala pe 26 martie a acestui an.

Popa Andreea
46 articole
Popa Andreea este proaspat absolventa a Facultatii de Litere din Pitesti. Este pasionata de tot felul de sporturi, dar fotbalul este preferatul ei. In timpul liber joaca FIFA cu prietenul ei si urmareste meciurile echipei sale preferate de fotbal, CFR Cluj. Pe langa dragostea pentru sport, Andreea lucreaza ca redactor freelancer pentru diverse site-uri de pariuri sportive. Educatia sa in domeniul literaturii si experienta sa in industria sportului o fac sa se potriveasca perfect acest tip de munca. In timpul liber, ea continua sa isi urmareasca si sa isi sustina echipa favorita, dar si sa incerce alte sporturi si sa mentina activa.