18+ | Joacă responsabil! | Se aplică termeni și condiții | Conținut comercial

Germania – analiză și parcurs în Campionatul European de Fotbal

De aproximativ un deceniu, naționala Germaniei se află în criză. După ce a câștigat mondialul din 2014, „Die Mannschaft” a suferit numeroase umilințe. Acum însă, nemții sunt pregătiți să-și ia revanșa chiar în fața propriilor fani. Acesta este și unul dintre motivele pentru care ei sunt unii dintre principalii favoriți la câștigarea Euro 2024. Citește, în continuare o analiză și parcurs în Euro a Germaniei.

Va câștiga Germania Euro 2024?

  • Da
  • Nu
  • Poate
  • Da
  • Nu
  • Poate

Votes

Germania

Performanțe generale în calificările pentru Euro 2024

Fiind țara gazdă, Germania este calificată automat la Euro 2024. Astfel, în acest an, deci au jucat doar meciuri amicale în care au avut ocazia să testeze noi sisteme și să descopere noi jucători.

Campania de amicale din acest an a fost dezamăgitoare, Germania înregistrând o serie de 5 meciuri consecutive fără victorie, 4 dintre ele fiind înfrângeri.

În ultima perioadă, „Die Mannschaft” pare că și-a regăsit forma, cu 2 victorii și un egal în ultimele 3 meciuri, inclusiv o partidă câștigată în fața Franței – una dintre cele mai bune echipe naționale ale momentului.

Tragerea la sorți EURO 2024

GROUPA A

ElvetiaElvetia

ScotiaScotia

UngariaUngaria

GermaniaGermania

Jucători cheie și forma lor actuală

Având în vedere că nu a trebuit să joace calificări, Germania a putut să experimenteze cu formula de start, pentru a găsi cele mai bune soluții.

Top 3 marcatori ai echipei


În meciurile amicale, 2 jucători ofensivi care s-au făcut remarcați au fost veteranul Thomas Muller, care a marcat în mai multe partide, dar și Niclas Fullkrug și Leroy Sane. Totuși, mai trebuie punctat faptul că au existat în acest an și partide în care nemții nu am scris.   

Performanțe defensive ale echipei


Din păcate, defensivă Germaniei a avut ceva probleme în acest an. Nemții au pierdut 4 meciuri, numărul total de goluri primite în acestea fiind de 10. Veștile bune au fost însă că au fost doar meciuri amicale dar și faptul că veteranul Manuel Neuer și-a revenit după accidentare și cel mai probabil va apăra poarta Germaniei la Euro 2024.

Strategia tehnică și tactica adoptată

În meciurile din acest an, Germania și-a schimbat de mai multe ori tactica de joc în căutarea formulei câștigătoare.

Sistemele de joc folosite


În acest an, Germania experimentat cu mai multe sisteme de joc, însă cel mai folosit a fost de departe 4-2-3-1, un sistem care îi permite să se bazeze pe atacantul ei cheie, Thomas Muller.

Deciziile antrenorului principal


Germania a fost una dintre puținele țări care și-au schimbat tehnicianul în acest an. După seria de 5 partide fără victorie, Hansi Flick a părăsit postul de selecționer, fiind înlocuit spre finalul anului de Julian Nagelsmann.

Noul antrenor a schimbat complet tactica de joc, implementând un joc ofensiv și preferând un pressing ridicat pentru a recupera cât mai sus balonul. În cele 3 meciuri cu el la cârmă, Germania a înregistrat 2 victorii și un egal.         

Privire asupra viitorului Germaniei post – Euro 2024

Este destul de greu de prevăzut ce se va întâmpla cu Germania după Euro 2024. Mulți dintre jucătorii nemți se află la ultimul lor turneu final, inclusiv principalul vârf Thomas Muller. Rămâne de văzut cât de repede va reuși Julian Nagelsmann să descopere noile staruri ale Germaniei.

Popa Andreea
46 articole
Popa Andreea este proaspat absolventa a Facultatii de Litere din Pitesti. Este pasionata de tot felul de sporturi, dar fotbalul este preferatul ei. In timpul liber joaca FIFA cu prietenul ei si urmareste meciurile echipei sale preferate de fotbal, CFR Cluj. Pe langa dragostea pentru sport, Andreea lucreaza ca redactor freelancer pentru diverse site-uri de pariuri sportive. Educatia sa in domeniul literaturii si experienta sa in industria sportului o fac sa se potriveasca perfect acest tip de munca. In timpul liber, ea continua sa isi urmareasca si sa isi sustina echipa favorita, dar si sa incerce alte sporturi si sa mentina activa.