18+ | Joacă responsabil! | Se aplică termeni și condiții | Conținut comercial

Anglia – analiză și parcurs în Campionatul European de Fotbal

Naționala Angliei este principala favorită la câștigarea Euro 2024, în opinia experților. Naționala Albionului a pierdut dramatic titlul la precedenta ediție dar acum are și mari șanse să aducă acasă primul trofeu european. În cele ce urmează vom face o scurtă vom face o analiză și parcurs în Euro a Angliei.

Va câștiga Anglia Euro 2024?

  • Da
  • Nu
  • Poate
  • Da
  • Nu
  • Poate

Votes

Anglia - Analiza Euro 2024

Performanțe generale în calificările pentru Euro 2024

Anglia a avut o campanie de calificare aproape perfectă. După 6 meciuri de calificare pentru Euro 2024, Anglia a obținut calificarea de pe primul loc al grupei, cu 5 victorii și un egal. Mai mult decât atât, Anglia a învins de 2 ori Italia, scor 2-1 și 3-1, echipă în fața căreia pierdea titlul european la Euro 2020.

Tragerea la sorți EURO 2024

GROUPA C

Slovenia

DanemarcaDanemarca

Serbia

AngliaAnglia

Jucători cheie și forma lor actuală

Unul dintre motivele pentru parcursul excelent din calificări l-a reprezentat și forma actuală a vedetelor echipei.

Top 3 marcatori ai echipei


Atacantul Harry Kane a fost crucial pentru Anglia în această campanie de calificare. Englezii au marcat nu mai puțin de 19 goluri în 6 meciuri, 7 fiind ale atacantului lui Bayern Munchen. În topul marcatorilor Angliei se mai regăsesc Bukayo Saka cu 4 goluri și Marcus Rashford cu 2 reușite.

Performanțe defensive ale echipei


Anglia nu se bucură doar de un atac de top ci și de o defensivă foarte eficientă. Naționala Albionului a primit doar 3 goluri în cele 6 partide și chiar a încheiat 3 meciuri fără să cedeze vreun gol. De altfel, linia defensivă este formată numai din jucători cu experiență, fiecare dintre având peste 40 de meciuri în tricoul naționalei.

Strategia tehnică și tactica adoptată

Anglia s-a bazat în primul rând pe forța ofensivă, în ultimii ani, strategie care s-a dovedit de multe ori cea câștigătoare.

Sistemele de joc folosite


În timpul calificărilor, antrenorul Angliei, Gareth Southgate, a folosit de cele mai multe ori formula de joc 4-3-3, prin care a putut să profite de forța și talentul jucătorilor din atac. Cel mai probabil, va folosi această formulă și pe viitor.

Deciziile antrenorului principal


Strategia lui Gareth Southgate a pivotat în jurul atacantului Harry Kane, care s-a dovedit crucial în timpul aceste campanii. De altfel, este la ora actuală și cel mai bun marcator din istoria naționalei „celor 3 lei”. În afară de Kane, s-a bazat și pe jucătorii creativi de la mijlocul terenului, în special pe Jude Bellingham, unul dintre noile staruri ale fotbalului mondial.

Privire asupra viitorului Angliei post – Euro 2024

Naționala Angliei s-a bucurat de performanțe bune în ultimii 6 ani, printre care și o finală de Euro pierdută în fața Italiei. La ora actuală ea are un lot puternic mulți dintre jucători vor continua și după această ediție a Campionatului European de Fotbal.

Rămâne de văzut dacă Harry Kane își va păstra forma actuală, el urmând să împlinească 31 de ani chiar după Euro 2024. Totodată, cel mai probabil vor apărea schimbări în linia de fund. Kyle Walker și Kieran Trippier se apropie de vârsta de retragere iar Harry Maguire nu mai prinde primul „11” la Manchester United.

Popa Andreea
46 articole
Popa Andreea este proaspat absolventa a Facultatii de Litere din Pitesti. Este pasionata de tot felul de sporturi, dar fotbalul este preferatul ei. In timpul liber joaca FIFA cu prietenul ei si urmareste meciurile echipei sale preferate de fotbal, CFR Cluj. Pe langa dragostea pentru sport, Andreea lucreaza ca redactor freelancer pentru diverse site-uri de pariuri sportive. Educatia sa in domeniul literaturii si experienta sa in industria sportului o fac sa se potriveasca perfect acest tip de munca. In timpul liber, ea continua sa isi urmareasca si sa isi sustina echipa favorita, dar si sa incerce alte sporturi si sa mentina activa.