18+ | Joacă responsabil! | Se aplică termeni și condiții | Conținut comercial

Jucătorii Vedetă Euro 2024: Talente de urmarit

Campionatul European de Fotbal a fost mereu un prilej de bucurie pentru fanii fotbalului deoarece strânge la un loc cei mai mari jucători de fotbal ai momentului. În continuare, îți prezentăm care sunt jucătorii asupra cărora toți ochii vor fi ațintiți în 2024, dar și cine ar putea fi noile vedete ale fotbalului mondial.

Vedetele consolidate: Jucatorii care domina terenul 

Pentru început vom trece în revistă cele mai mari nume ale fotbalului european, de la care sunt mari așteptări la ediția din acest an.

Kylian Mbappe Kylian Mbappe


Francezul este, fără doar și poate, cel mai mare nume care va participa la ediția din 2024 a turneului. Deși are doar 24 de ani, dar parcă este deja de o eternitate în fotbalul de top.

Mbappe a participat doar la ediția din 2020 a turneului, unde a fost o dezamăgire totală. El nu a înscris niciun gol în cele 4 partide și chiar a ratat penalty-ul decisiv în partida contra Elveției care a dus la eliminarea Franței din competiție.

Experții cred însă că în 2024 el va fi decisiv pentru Franța. În plus, a avut deja un start de sezon foarte bun în campionatul francez, înscriind de 7 ori în primele 6 partide.

Kevin De Bruyne Kevin De Bruyne


Veteranul belgian a participat până în prezent la 2 turnee finale, 2016 și 2020, reușind de fiecare dată performanțe invidiat, fiind desemnat în repetate rânduri „omul meciului”. Unul dintre cele mai memorabile meciuri la sale la Euro a fost cel contra Danemarcei de la precedenta ediție, când a înscris un gol și a dat o pasă de gol, aducând astfel victoria „Diavolilor Roși”.

Startul acestui sezon a fost unul de coșmar pentru belgian. După accidentarea suferită în finala de Champions League din sezonul trecut, De Bruyne a jucat doar 24 de minute în noul sezon de Premier League, fiind scos forțat de pe teren. El s-a accidentat din nou și nu va mai juca în 2023. Rămâne de văzut cum va impacta această accidentare performanțele sale la Euro 2024.

Harry Kane Harry Kane


Ajuns la 30 de ani, Harry Kane este unul dintre cei mai buni atacanți ai generației sale. În cei 10 ani petrecuți la Tottenham Hotspur, el a câștigat numeroase premii individuale, fiind de 3 ori golgheterul campionatului englez.

Kane a continuat să aibă rezultate excepționale și cu echipa națională. La ora actuală, el este golgheterul Angliei, cu 59 de goluri marcate în peste 80 de partide. Probabil cel mai bun moment a avut în timpul Campionatului Mondial din 2018, când și-a condus echipa până în semifinale și a câștigat titlul de cel mai bun marcator al turneului.

Deși este considerat unul dintre cei mai buni jucători din lume, Harry Kane nu are câștigat niciun trofeu cu vreo echipă. De aceea, el s-a transformat anul acesta la Bayern Munchen. El a avut un start de sezon excelent, cu 6 goluri marcate în primele 8 meciuri. Este de așteptat ca forma lui să continue și la europeanul din 2024.

Noile stele în ascensiune: Tinerele talente 

În afară de veterani, ochii experților sunt ațintiți și asupra unor așa numiți „puști minune”, care vor avea mari șanse să devină viitoarele legende ale fotbalului.

Jude Bellingham


Tânărul jucător englez care acum activează pentru Real Madrid este văzut ca unul dintre marii jucători ai generației sale. Bellingham și-a făcut debutul în fotbalul profesionist la 16 ani iar la 17 deja juca pentru naționala de seniori a Angliei.

El este un mijlocaș care, în ciuda vârstei fragede de doar 20 de ani, dă dovadă de o maturitate remarcabilă pe teren. Bellingham are o viziune excelenta jocului și o capacitate aproape unică de a lua decizii sub presiune și de a citi jocul.

La doar 20 de ani este deși au titular la clubul spaniol pentru care a marcat 6 goluri în primele 7 partide ale acestui sezon.

Jamal Musiala


La doar 20 de ani, mijlocașul ofensiv german are deja o carieră la care mulți fotbaliști pot doar visa. El și-a făcut debutul la echipa de seniori a clubului Bayern Munchen la 17 ani iar la naționala Germaniei la 18. Astfel, la ora actuală, are peste 110 meciuri și 24 de jocuri înscrise în toate competițiile. Mai mult, are deja 4 titluri de campion în Germania, 3 cupe, un Champions League, o Super Cupa Europei și un titlu la mondialul cluburilor.

Cu un astfel de CV, Jamal Musiala Promite să fie unul dintre vedetele Campionatului European din 2024.  

Bukayo Saka


Deși are doar 22 de ani, Bukayo Saka este un jucător de bază pentru naționala Angliei și pentru clubul Arsenal.

Considerat unul dintre viitoarele stele ale fotbalului mondial, Saka a acumulat deja peste 140 de meciuri în tricoul clubului londonez, pentru care a marcat 35 de goluri, câștigând pe parcurs ocupă a Angliei și 2 supercupe.

Totodată, el ar putea fi deja considerat un veteran al naționalei Angliei, avem deja câte o participare la un Campionat European și un Campionat Mondial. La Europeanul din 2020, Saka nu a impresionat, ba chiar a ratat penalty-ul decisiv în urma căruia Italia a devenit campioană. Astfel, experții se așteaptă ca însă revanșeze și să aibă o prestație de excepție la Europeanul din 2024, mai ales că a marcat deja 4 goluri în meciurile de calificare.

Vedetele echipei naționale a Romaniei

După ce a ratat prezența la precedenta ediție a Campionatului European, România se califica la turneul final din 2024. Iată care sunt principalii jucători în care ne punem speranțele.

Nicolae Stanciu


Nicolae, sau Nicușor, Stanciu, este unul dintre veterani naționalei de fotbal a României, fiind totodată unul dintre ultimii jucători care au reprezentat România la un turneu final.

Fiind considerat un mijlocaș versatil, Stanciu este recunoscut pentru abilitățile tale tehnice și viziunea de joc, calități ce l-au ajutat să plece în Europa încă de la 23 de ani.

Stanciu Are la ora actuală peste 60 de meciuri în tricoul naționalei României, pentru care a marcat 13 goluri. Astfel, el este jucătorul încă activ cu cele mai multe prezențe și goluri scrise. De aceea, experiența sa va fi crucială pentru România în 2024.

Răzvan Marin


Dintre jucătorii rămași în activitate, Răzvan Marin are unul dintre cele mai impresionante CV-uri în ceea ce privește cluburile pe la care a jucat. Plecat din România la doar 20 de ani, de la echipa lui Gică Hagi, Răzvan Marin a bifat meciuri în tricoul echipelor Standard Liege, Ajax, Cagliari și Empoli.

El a jucat pentru naționala de seniori a României în 48 de partide, putând fi considerat unul dintre veteranii naționalei noastre. În cazul unei calificări, prezența sa pe teren va fi crucială pentru echipa noastră.

George Pușcaș


George Pușcaș Este unul dintre puținii jucători români care și-a petrecut cea mai mare parte a carierei de senior în străinătate. El a jucat până în prezent pentru Inter Milano, Palermo, Reading, Pisa și Genoa. Deși nu a reușit să se impună la niciuna dintre aceste echipe, experiența sa în cele mai puternice campionate din Europa este crucială pentru naționala României și pentru o prezență onorabilă la europeanul din 2024.

Până în prezent, George Pușcaș a îmbrăcat tricoul naționalei de 38 de ori înscriind în total de 10 goluri.

Concluzie: Rolul vedetelor în definirea momentelor cheie pentru Euro 2024

La fiecare turneu final, a existat mulți jucători care fie au dezamăgit, fie au devenit vedete internaționale peste noapte. Un lucru este cert, nicio echipa nu poate câștigă titlul european dacă nu are în teren măcar un jucător care să producă o serie întreagă de evoluții excepționale.

Rămâne doar de văzut dacă vedetele viitorului Campionat European vor fi cele enumerate în lista de mai sus sau dacă vreun „anonim” va profita și va păși în lumina reflectoarelor.

Popa Andreea
46 articole
Popa Andreea este proaspat absolventa a Facultatii de Litere din Pitesti. Este pasionata de tot felul de sporturi, dar fotbalul este preferatul ei. In timpul liber joaca FIFA cu prietenul ei si urmareste meciurile echipei sale preferate de fotbal, CFR Cluj. Pe langa dragostea pentru sport, Andreea lucreaza ca redactor freelancer pentru diverse site-uri de pariuri sportive. Educatia sa in domeniul literaturii si experienta sa in industria sportului o fac sa se potriveasca perfect acest tip de munca. In timpul liber, ea continua sa isi urmareasca si sa isi sustina echipa favorita, dar si sa incerce alte sporturi si sa mentina activa.