18+ | Joacă responsabil! | Se aplică termeni și condiții | Conținut comercial

Franța – analiză și parcurs în Campionatul European de Fotbal

Franța este, la ora actuală, una dintre cele mai puternice echipe naționale de fotbal din Europa. În continuare vom face o analiză și parcurs în Euro a Franței, una dintre favoritele turneului din 2024.

Va câștiga Franta Euro 2024?

  • Da
  • Nu
  • Poate
  • Da
  • Nu
  • Poate

Votes

Franta - Euro 2024

Performanțe generale în calificările pentru Euro 2024

Franța a avut un parcurs excelent în campania de calificări pentru Euro 2024. Ea și-a asigurat calificarea după doar 6 meciuri, toate câștigate. Printre cele mai bune performanțe în calificări s-au numărat cele 2 victorii contra Olandei. Mai trebuie menționat că în această perioadă Franța a pierdut și un amical cu Germania, scor1-2.

Tragerea la sorți EURO 2024

GROUPA D

Castigatorul A

olandaOLANDA

austriaAustria

FrantaFranta

Jucători cheie și forma lor actuală

Rezultatele excelente ale Franței din calificări s-au datorat formei excelente a vedetelor naționalei.

Top 3 marcatori ai echipei


În primele 6 meciuri de calificare, Franța a marcat de 13 ori, șase dintre goluri aparținându-i lui Kylian Mbappe, unul dintre cei mai buni jucători din lume. În afară de el, Franța i-a mai avut pe teren și pe Olivier Giroud, cel mai bun marcator al naționalei „cocoșului galic” din toate timpurile, și pe Antoine Griezmann, un alt atacant de top.

Performanțe defensive ale echipei


Și defensiva Franței a fost la fel de eficientă. Echipa a primit un singur gol în primele 6 meciuri. Totodată, fundașii laterali Benjamin Pavard și Theo Hernandez s-au remarcat în repetate rânduri.

Strategia tehnică și tactica adoptată

Franța este o echipă ofensivă care, pe parcursul calificărilor, și-a adaptat strategia și tactica în funcție de adversar.       

Sistemele de joc folosite


În această campanie de calificare, Franța s-a bazat în principal pe o formulă de start ofensivă 4-3-3. Aceasta i-a oferit antrenorului Didier Deschamps posibilitatea să se bazeze pe toți jucătorii ofensivi pe care îi are în lot. Mai trebuie menționat că, datorită numărului mare de vedete disponibile, el a schimbat de mai multe ori componența primului „11”.

Deciziile antrenorului principal


Didier Deschamps se află la cârma naționalei Franței din 2012 și a reușit în doar câțiva ani să câștige un titlu mondial. Deschamps pune un mare accent pe crearea unei echipe coezive, cu jucători care se înțeleg între ei. Totodată, se bazează pe o apărare solidă, care pune presiune pe adversari, și un atac puternic, unde jucătorii sunt liberi să își arate calităție individuale.

Privire asupra viitorului Franței post – Euro 2024

Franța are o nouă „generație de aur”, care a câștigat deja un Campionat Mondial, în 2018, și a mai ajuns în finală și în ediția următoare. Marea majoritate a jucătorilor vor continua și după Euro 2024 însă vor exista și unele retrageri. Cele mai notabile sunt cele ale lui Olivier Giroud, golgheterul all-time al Franței, și Antoine Griezmann, un alt mare atacant al generației sale. Totuși, în lot va rămâne Kylian Mbappe, care, în opinia multor experți, va reuși să devină cel mai bun marcator francez din istorie și să continue seria excelentă de rezultate a naționalei „cocoșului galic”.

Popa Andreea
46 articole
Popa Andreea este proaspat absolventa a Facultatii de Litere din Pitesti. Este pasionata de tot felul de sporturi, dar fotbalul este preferatul ei. In timpul liber joaca FIFA cu prietenul ei si urmareste meciurile echipei sale preferate de fotbal, CFR Cluj. Pe langa dragostea pentru sport, Andreea lucreaza ca redactor freelancer pentru diverse site-uri de pariuri sportive. Educatia sa in domeniul literaturii si experienta sa in industria sportului o fac sa se potriveasca perfect acest tip de munca. In timpul liber, ea continua sa isi urmareasca si sa isi sustina echipa favorita, dar si sa incerce alte sporturi si sa mentina activa.