18+ | Joacă responsabil! | Se aplică termeni și condiții | Conținut comercial

Spania – analiză și parcurs în Campionatul European de Fotbal

Spania pare că are o nouă generație capabilă de rezultatele din perioada 2008 – 2012. Naționala „La Roja” are un lot format din jucători cu experiență și tinere vedete pe care experții îi cotează cu una dintre primele șanse la câștigarea Euro 2024. Iată, în continuare o analiză și parcurs în Euro al Spaniei.

Va câștiga Spania Euro 2024?

  • Da
  • Nu
  • Poate
  • Da
  • Nu
  • Poate

Votes

Spania - Analiza Euro 2024

Performanțe generale în calificările pentru Euro 2024

Rezultatele din calificări sunt un alt motiv pentru care experții o consideră una dintre favorite. În 6 meciuri, Spania a obținut 5 victorii și a înregistrat o înfrângere, având un golaveraj total de 19-3.  Mai mult, Spania nu a avut o grupă la fel de facilă ca alte favorite, înfruntând Scoția și Norvegia. De altfel, Spania a și pierdut în deplasare în fața Scoției, scor 0-2, în unul dintre primele meciuri de calificare.

Tragerea la sorți EURO 2024

GROUPA B

SpaniaSpania

ItaliaItalia

Albania

CroatiaCroatia

Jucători cheie și forma lor actuală

Așa cum am menționat, Spania are un lot valoros, format din veterani și tineri, iar jucătorii se află într-o formă excelentă.

Top 3 marcatori ai echipei


Dacă majoritatea echipelor se bazează pe un singur atacant care să aducă cele mai multe goluri, Spania a avut, în 6 meciuri, 10 marcatori. Lider în topul marcatorilor este veteranul Alvaro Morata, cu 4 goluri, urmat de Joselu cu 3 și Gavi cu 2 reușite.

Performanțe defensive ale echipei


Rezultatele bune în atac au fost dublate și de performanțele excelente în apărare. În primele 6 meciuri din calificări, Spania a primit doar 3 goluri. Mai mult, a încheiat 4 din meciuri fără gol primit.

Strategia tehnică și tactica adoptată

în timpul calificărilor, Spania a adoptat o tactică ofensivă și chiar a încercat mai multe strategii.

Sistemele de joc folosite


Spania s-a bazat în principal pe 2 sisteme de joc în timpul calificărilor, 4-2-3-1 și 4-3-3. Primul dintre ele a fost folosit în prima parte a calificărilor, dar și pentru a câștiga ediția din acest an a Ligii Națiunilor. În ultimele meciuri, antrenorul Luis de la Fuente, a folosit un stil și mai ofensiv, cărui rezultate s-au văzut imediat, echipa marcând 16 goluri în doar 4 meciuri.

Deciziile antrenorului principal


Numirea lui Luis de la Fuente la cârma Spaniei în decembrie 2022 a stârnit numeroase controverse, dar antrenorul a reușit, prin deciziile luate, să obțină lejer calificarea la Euro 2024. Antrenorul a mizat în primul rând pe jucătorii tineri, precum Gavi, Pedri sau Ansu Fati. Mai mult decât atât, el l-a convocat la naționala mare și pe Lamine Yamal, vedeta de doar 16 ani a Barcelonei.

Privire asupra viitorului Spaniei post – Euro 2024

Spania are la ora actuală numeroși jucători tineri de valoare, care vor continua și după Euro 2024. Este foarte posibil ca în perioada următoare să asistăm la o revenire a „La Roja” la performanțele de acum 15 ani, când dominau fotbalul mondial. Să nu uităm că ei au câștigat deja un trofeu în 2023, respectiv Liga Națiunilor.

Radu Ion
40 articole
Radu Ion este un copywriter pentru pariuri sportive si cazinouri din Bucuresti, Romania. In prezent lucreaza la un cazinou si, de asemenea scrie conținut despre case de pariuri si cazinouri pentru diversi clienti. Radu are o pasiune pentru sport, in special pentru echipa sa favorita FCSB. A absolvit Universitatea Dimitrie Cantemir in urma cu 10 ani si de atunci lucreaza in domeniu. In timpul liber, ii place sa petreaca timpul cu familia si cu iubitul sau caine Oscar. Este dedicat muncii sale de copywriter si se straduieste sa produca continut de inalta calitate, care sa fie atat informativ cat si atractiv pentru cititori. Cunostintele sale vaste despre industria pariurilor sportive si a cazinourilor, combinate cu abilitatile sale de scriere, il fac un redactor excelent.