18+ | Joacă responsabil! | Se aplică termeni și condiții | Conținut comercial

Viitorul lui Kylian Mbappé la PSG atârnă în balanță

Viitorul lui Kylian Mbappé la PSG atârnă în balanță

Într-o conferință de presă foarte așteptată la noul teren de antrenament ultramodern al lui Paris Saint-Germain, noul antrenor principal Luis Enrique a fost prezentat alături de președintele clubului, Nasser Al-Khelaifi. În timp ce evenimentul a marcat un capitol interesant pentru parizieni, accentul s-a mutat rapid pe viitorul incert al jucătorului vedetă și căpitanului Franței, Kylian Mbappé. Acest lucru vine în urma unei scrisori trimise la PSG de către Mbappé în care explică faptul că nu își va prelungi contractul dincolo de 2024.

Răspunsul lui Al-Khelaifi la întrebările privind viitorul lui Mbappé a lăsat să se înțeleagă posibilitatea unei potențiale vânzări în cazul în care jucătorul de 24 de ani va alege să aștepte un transfer liber în vara anului viitor. Acest lucru s-ar întâmpla dacă actualul căpitan al Franței nu dorește să activeze clauza care i-ar prelungi șederea la PSG pentru încă un an. În timp ce fostul antrenor al Barcelonei, Luis Enrique, a încercat să se sustragă întrebării directe a jurnaliștilor francezi cu privire la Mbappé, Al-Khelaifi a fost mai deschis:

“Poziția mea este foarte clară. Nu vreau să o repet tot timpul. Dacă Kylian vrea să rămână, vrem ca el să rămână. Dar el trebuie să semneze un nou contract. Nu vrem să pierdem cel mai bun jucător din lume pe gratis. Asta este imposibil. El a spus că nu va pleca niciodată pe gratis. Nu este vina mea că s-a răzgândit acum. Nu vrem să pierdem cel mai bun jucător din lume pe gratis. Asta e foarte clar”.

Contractul actual al lui Mbappé, semnat în 2022, a fost inițial raportat ca fiind de trei ani. Cu toate acestea, al treilea și ultimul an al acordului poate fi activat numai de către jucătorul în sine. Pe măsură ce se apropie sfârșitul lunii, Mbappé a primit un termen limită pentru a lua o decizie.

Viitorul lui Kylian Mbappé la PSG atârnă în balanță

După conferința de presă, Al-Khelaifi a mai detaliat poziția sa intransigentă într-un interviu acordat ziarului francez Le Parisien:

“Vrem ca el să rămână, dar nu poate pleca pe gratis. Aceasta a fost înțelegerea noastră verbală, iar el a exprimat-o public într-un interviu. Așa că nu este discutabil”.

Am fost foarte șocat să aflu că intenționa să plece gratis. Este foarte dezamăgitor pentru că Kylian este un băiat fantastic, un adevărat gentleman, iar să plece gratis, slăbind cel mai mare club francez, nu este el. Când am primit această informație, am fost șocat și dezamăgit.”

Sunt PSG și Mbappé în criză de timp?

Cu perioada de transferuri deja deschisă, timpul este esențial pentru ca PSG și Mbappé să găsească o soluție la această poveste în curs de desfășurare. Al-Khelaifi a recunoscut urgența problemei și a stabilit un termen pentru ca francezul să își ia un angajament cu privire la viitorul său la PSG:

“De aceea, el trebuie să se decidă săptămâna viitoare, sau cel mult în două săptămâni. Dacă nu vrea să semneze un nou contract, ușa este deschisă. Așa stau lucrurile pentru el și pentru toți ceilalți. Nimeni nu este mai mare decât clubul, niciun jucător, nici măcar eu. Asta e foarte clar”.

În timp ce impasul contractual continuă, lumea fotbalului așteaptă cu nerăbdare decizia lui Mbappé, care va avea implicații de anvergură atât pentru jucător, cât și pentru club. PSG rămâne hotărâtă să nu-și piardă bunul prețios fără compensații, în timp ce Mbappé se confruntă cu alegerea de a-și angaja viitorul pe termen lung la giganții parizieni sau de a explora alte destinații potențiale.

Luca Mihai
35 articole
Luca Mihai este jurnalist sportiv, absolvent al Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca. Intotdeauna a fost pasionat de sport si de scris, iar dupa terminarea studiilor a decis sa imbine aceste doua interese, urmand o cariera de jurnalist sportiv. Mihai se concentreaza in principal pe pariuri sportive și cazinou. Are o multime de cunostinte in acest domeniu si a scris pe larg despre acest subiect, abordand subiecte precum recenzii ale caselor de pariuri, diferitele tipuri de pariuri care pot fi plasate și strategiile care pot fi folosite pentru a creste sansele de castig. De asemenea, el se tine la curent cu cele mai recente stiri si evolutii din industrie