18+ | Joacă responsabil! | Se aplică termeni și condiții | Conținut comercial

USWNT face o ieșire șocantă la Cupa Mondială 2023

Pariaza pe fotbal

Echipa națională feminină a SUA nu va intra în sferturile de finală la Cupa Mondială FIFA din acest an după ce a pierdut duminică în fața Suediei 0-0 prin penalty-uri. Dubla campioană va trebui acum să privească de pe margine în timp ce o nouă campioană va fi încoronată pentru prima dată în 12 ani.

Eliminarea în 16-imile de finală este cea mai slabă clasare a SUA la Cupa Mondială din istoria competiției. Nici o echipă americană nu a terminat vreodată mai rău decât a treia la Cupa Mondială feminină, echipa din acest an va termina probabil în jurul locului 12. Cu doar 4 goluri marcate în întreaga Cupă Mondială, nu este foarte surprinzător faptul că echipa nu a reușit să se impună. Anterior, USWNT nu a marcat niciodată mai puțin de 12 goluri în turneu.

Este de așteptat ca antrenorul principal Vlatko Andonovski să își piardă locul de muncă după campania extrem de dezamăgitoare. De asemenea, echipa ar putea căuta să facă unele schimbări și să aducă jucători mai tineri în viitor.

Rezumatul jocului

Au fost făcute câteva modificări în echipa de start a SUA comparativ cu meciul anterior împotriva Portugaliei. Trinity Rodman și Emily Sonnett au fost introduse în echipă, în timp ce Andonovski a schimbat formația într-un mijloc de cinci jucători.

Modificările par să fi avut efect, cu SUA dominând timpul de posesie și controlând mingea pentru cea mai mare parte a primei reprize. Au existat multiple ocazii la poartă, cea mai apropiată venind din partea căpitanului Lindsey Horan, al cărei anteu a lovit bara în minutul 34. Trinity Rodman a reușit, de asemenea, să tragă de la distanță, însă fără a nimeri ținta. Deși SUA părea să pună presiune asupra Suediei pe tot parcursul primei reprize, cele două echipe au intrat la pauză cu scorul 0-0.

În a doua repriză, Lindsey Horan a forțat o intervenție spectaculoasă din partea portăriței suedeze Mušović. Au mai fost câteva ocazii periculoase, dar Suedia a reușit să scape fără gol în timpul regulamentar. Prelungirile au adus mai mult din aceeași dominare, cu Mušović rezistând ferm, mai întâi în fața lui Morgan și apoi a lui Smith, care a încercat să o surprindă pe portăriță la bara scurtă în minutul 107. Chiar și fără multă ofensivă, Suedia a reușit să ducă meciul la loviturile de departajare.

Rezumatul jocului

SUA a avut 21 de șuturi pe poartă pe parcursul meciului, dintre care 11 au fost la țintă. Suedia a avut doar 9 șuturi pe poartă, cu un singur șut nimerind ținta.

Penalty-urile au fost tensionate, începând cu Andi Sullivan și Fridolina Rolfö marcând primele lovituri. Lindsey Horan și Elin Rubensson și-au făcut și ele datoria în runda a doua. Abia în runda a treia a apărut o diferență, când Kristie Mewis a marcat, iar Nathalie Björn a ratat, dând SUA un avans de 3-2.

Megan Rapinoe a tras mult peste poartă, dar a fost salvată de Alyssa Naeher, care a apărat un penalty și a menținut avantajul SUA. Sophia Smith a avut șansa să încheie meciul, dar a ratat complet poarta. Hanna Bennison a tras apoi, trimițând meciul în loviturile de departajare.

În a șasea rundă, Naeher a marcat pentru SUA și a fost la un pas de a opri încercarea Magdalenei Eriksson pentru Suedia. În a șaptea și ultima rundă, Kelley O’Hara a lovit bara, iar Lina Hurtig a asigurat victoria, depășind-o pe Naeher, care s-a întins la maximum.

A fost o dezamăgire pentru SUA, care a dominat timpul regulamentar, dar a fost forțată să părăsească competiția.

Un nou campion va fi încoronat

Cu echipa națională feminină a SUA eliminată, va exista un nou campion anul acesta la Cupa Mondială. Suedia va fi unul dintre principalii favoriți pentru titlu în sferturile de finală, alături de Anglia, Spania și Franța.

Meciurile de sferturi de finală confirmate până acum sunt Spania vs. Olanda și Japonia vs. Suedia, care vor avea loc pe 11 august. Alte echipe rămase în competiție includ Anglia, Nigeria, Columbia, Jamaica, Australia, Danemarca, Franța și Maroc.

Dintre echipele rămase în turneu, doar Japonia a fost încoronată campioană până acum, ceea ce face foarte probabil ca anul acesta să avem un nou câștigător.

Luca Mihai
35 articole
Luca Mihai este jurnalist sportiv, absolvent al Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca. Intotdeauna a fost pasionat de sport si de scris, iar dupa terminarea studiilor a decis sa imbine aceste doua interese, urmand o cariera de jurnalist sportiv. Mihai se concentreaza in principal pe pariuri sportive și cazinou. Are o multime de cunostinte in acest domeniu si a scris pe larg despre acest subiect, abordand subiecte precum recenzii ale caselor de pariuri, diferitele tipuri de pariuri care pot fi plasate și strategiile care pot fi folosite pentru a creste sansele de castig. De asemenea, el se tine la curent cu cele mai recente stiri si evolutii din industrie