18+ | Joacă responsabil! | Se aplică termeni și condiții | Conținut comercial

Recapitulare din prima zi de meci – Cupa Mondială feminina 2023

Recapitulare din prima zi de meci - Cupa Mondială feminină

Într-un meci istoric de deschidere la Cupa Mondială de fotbal feminin din 2023, gazdele din Noua Zeelandă au oferit o performanță senzațională care i-a lăsat pe fani uimiti. Atmosfera de la Eden Park din Auckland a fost electrizantă, cu o mulțime record de 42.137 de spectatori care și-au încurajat echipa cu o pasiune de nezdruncinat.

⚽Noua Zeelandă vs Norvegia

Fotbalistele s-au confruntat cu un adversar formidabil în Norvegia, dar și-au dovedit curajul cu o demonstrație impresionantă de talent și determinare. Lovitura de grație a venit la doar două minute în a doua repriză, când Hannah Wilkinson a dat lovitura decisivă, găsind fundul porții cu un șut bine plasat. Stadionul a rasunat de bucurie când Noua Zeelandă și-a asigurat prima victorie din istorie la Cupa Mondială, un moment istoric pentru fotbalul feminin din această țară.

⚽Statele Unite vs Vietnam

Continuând cu Statele Unite, actualul campion mondial și-a început apărarea titlului într-un mod impresionant, cu o victorie dominantă de 3-0 în fața Vietnamului, debutant în turneu, la Auckland. Echipa SUA, susținută de mii de fani pasionați, și-a aratat nivelul și experiența pe marea scenă.

Sophia Smith, una dintre tinerele vedete care își face debutul la Cupa Mondială, a furat spectacolul cu două goluri bine înscrise înainte de pauză. Primul ei gol a demonstrat precizia sa, când a trimis mingea în poartă dintr-un unghi închis. Cel de-al doilea gol a necesitat o verificare VAR pentru offside, dar reușita lui Smith a fost acordată pe bună dreptate, consolidându-i statutul de stea în devenire în fotbalul feminin.

Căpitanul Lindsey Horan a pus cireașa de pe tort cu al treilea gol în minutul 77, asistat cu măiestrie de impresionanta Smith. În ciuda unui efort curajos al portarului vietnamez Tran Thi Kim Thanh, care a apărat un penalty de la Alex Morgan, dominarea echipei americane a fost evidentă pe tot parcursul meciului.

Recapitulare din prima zi de meci - Cupa Mondială feminină

⚽Anglia vs Haiti

Mergând mai departe la Brisbane, Anglia Cupa Mondială de fotbal feminin 2023 campania a avut un start cu nervi întinși, deoarece a obținut la limită o victorie împotriva debutantei la turneu, Haiti, în primul meci din Grupa D. Lionesses, conduse de managerul Sarina Wiegman, s-au chinuit să își găsească ritmul și creativitatea în fața unei echipe haitiene pline de energie.

Momentul decisiv a venit atunci când Georgia Stanway a transformat un penalty perfect executat, dar numai după ce intervenția VAR a determinat repetarea loviturii de pedeapsă din cauza mișcării premature a portarului haitian. Tânărul talent Melchie Dumornay a impresionat pentru Haiti, menținând apărarea Angliei în alertă și profitând de vulnerabilitățile acesteia.

⚽Jamaica vs Franta

Într-o răsturnare de situație uluitoare, Jamaica a atins o nouă culme în istoria fotbalului când a reușit să țină Franța, favorita turneului, la o remiză remarcabilă fără goluri. Managerul Jamaicăi, Lorne Donaldson ,a declarat că acesta este “rezultatul numărul unu” al țării, depășind orice realizări anterioare ale echipelor masculine și feminine.

⚽Italia vs Argentina

Italia a obținut o victorie greu de obținut împotriva Argentina în Grupa G, cu Cristiana Girelli, care a ieșit de pe bancă și a marcat golul decisiv în minutul 87. Două goluri din prima repriză au fost anulate pentru offside, dar lovitura de cap a lui Girelli peste portarul argentinian a adus o victorie prețioasă, care a adus Italia la egalitate de puncte cu liderul Grupei G, Suedia.

⚽Germania vs Maroc

Germania și-a anunțat intențiile încă de la începutul turneului cu o victorie răsunătoare, 6-0, în fața Marocului în Grupa H. Dubla reușită de Alexandra Popp în prima repriză a dat tonul meciului, în timp ce un gol al Sarei Dabritz a fost anulat pentru offside. Germania și-au etalat abilitățile în atac, obținând o victorie confortabilă și trimițând un mesaj concurenților.

⚽Brazilia vs Panama

Brazilia și-a impus autoritatea în Grupa F cu o victorie dominantă cu 4-0 în fața Panama. Ary Borges a furat spectacolul cu un hat-trick memorabil, marcând de două ori în prima repriză și o dată în a doua. Beatriz a marcat și ea, încununând astfel o prestație impunătoare a echipei braziliene.

Odată cu încheierea primei zile de meciuri, Cupa Mondială feminină din 2023 a promis să fie un turneu palpitant, cu rezultate neașteptate și performanțe excepționale, lăsând fanii să aștepte cu nerăbdare ceea ce va urma.

Luca Mihai
35 articole
Luca Mihai este jurnalist sportiv, absolvent al Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca. Intotdeauna a fost pasionat de sport si de scris, iar dupa terminarea studiilor a decis sa imbine aceste doua interese, urmand o cariera de jurnalist sportiv. Mihai se concentreaza in principal pe pariuri sportive și cazinou. Are o multime de cunostinte in acest domeniu si a scris pe larg despre acest subiect, abordand subiecte precum recenzii ale caselor de pariuri, diferitele tipuri de pariuri care pot fi plasate și strategiile care pot fi folosite pentru a creste sansele de castig. De asemenea, el se tine la curent cu cele mai recente stiri si evolutii din industrie