18+ | Joacă responsabil! | Se aplică termeni și condiții | Conținut comercial

Previziuni și pronosticuri pentru FIBA World Cup 2023

Cea de-a 19-a ediție a FIBA World Cup 2023 va începe vinerea aceasta, 25 august. Turneul va fi găzduit pentru prima dată în trei națiuni diferite: Filipine, Japonia și Indonezia. Vor concura în total 32 de echipe împărțite în opt grupe de câte patru echipe fiecare. Primele două echipe din fiecare grupă se vor califica în runda următoare. Finala Cupei Mondiale va avea loc în Manila, Filipine, pe 10 septembrie.

Tragerea la sorți a Cupei Mondiale FIBA

GrupaEchipe (Clasament mondial)
AItalia (10) Republica Dominicană (23) Filipine (40) Angola (41)
BSerbia (6) Puerto Rico (20) China (27) Sudanul de Sud (62)
CStatele Unite ale Americii (2) Grecia (9) Noua Zeelandă (26) Iordania (33)
DLituania (8) Muntenegru (18) Mexic (31) Egipt (55)
EAustralia (3) Germania (11) Finlanda (24) Japonia (36)
FSlovenia (7) Venezuela (17) Georgia (32) Capul Verde (64)
GSpania (1) Brazilia (13) Iran (22) Coasta de Fildeș (42)
HFranța (5) Canada (15) Letonia (29) Liban (43)
FIBA World Cup 2023

Favoriti

Spania intră in Cupa Mondială ca echipa cel mai bine clasată pe baza punctelor FIBA și campioana în exercițiu. Echipa SUA este clasată pe locul al doilea, dar a ocupat doar locul 9 în turneul din 2019. Aceste două echipe sunt favoritele clare, dar echipe precum Australia, Argentina și Franța ar putea provoca o surpriză.

Spania

Spania este campioana în exercițiu și ar trebui să fie o candidată la câștigarea Cupei Mondiale din acest an. Echipa are o serie de jucători experimentați, printre care Rudy Fernandez, Sergio Llull și frații Hernangomez. De asemenea, la echipa spaniolă s-au adăugat în acest an tinerii Usman Garuba și Santi Aldama, care joacă în NBA.

Spania a avut 9-1 în calificările pentru Cupa Mondială. Singura lor înfrângere a venit în fața Italiei în ultimul meci de calificare din 26 februarie anul acesta. Antrenorul principal Sergio Scariolo este încrezător că echipa spaniolă poate câștiga a treia ediție a FIBA World Cup din acest an și poate deveni pentru prima dată câștigătoare a doua oară consecutiv.

Spania va începe împotriva Coastei de Fildeș pe 26 august, în primul meci din faza grupelor. Apoi vor merge să joace cu Brazilia pe 28 și Iran pe 30.

SUA

Ca de obicei, se așteaptă multe de la echipa masculină de baschet a SUA la Cupa Mondială din acest an. Orice altceva în afară de o victorie în turneu va fi o dezamăgire. Echipa trimisă la acest turneu este foarte tânără, cu o serie de nume cunoscute care lipsesc din listă.

Anthony Edwards, starul lui Minnesota Timberwolves, a jucat bine în calificări și ar trebui să fie unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei. Jalen Brunson, Austin Reaves și Tyrese Haliburton sunt, de asemenea, așteptați să aibă un turneu bun și să facă parte din cinciul de start.

Statele Unite vor juca împotriva Greciei, Iordaniei și Noii Zeelande în prima rundă a fazei grupelor, ca parte a Grupei C, începând cu 26 august.

Predicții

Nu există un favorit clar, spre deosebire de Cupa Mondială din trecut, când SUA a trimis echipe pline de jucători de top. Slovenia, condusă de Luka Doncic, este o echipă de urmărit, la fel ca și Finlanda condusă de Lauri Markkanen. Nikoli Jokic nu va juca pentru Serbia, ceea ce le scade mult șansele de a câștiga turneul.

Tragerea la sorți stabilește câteva meciuri importante în a doua rundă a turneului. Una dintre Franța, Canada și Spania din grupele G și H nu va ajunge în acest an în runda de medalii. Toate aceste trei echipe au mai mulți jucători din NBA și par foarte puternice la intrarea în turneu.

Preconizăm că echipe experimentate precum Spania, și Italia se vor descurca bine în turneu și vor ajunge în runda de medalii. Australia are, de asemenea, o șansă bună de a ajunge departe în competiție, având la dispoziție jucători experimentați precum Patty Mills, Dante Exum și Joe Ingles. Echipa SUA este mult mai tânără în acest an, dar are cu siguranță talentul necesar pentru a fi câștigătoare. Așteptați-vă la o serie de meciuri strânse și la câteva surprize pe parcurs.

Luca Mihai
35 articole
Luca Mihai este jurnalist sportiv, absolvent al Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca. Intotdeauna a fost pasionat de sport si de scris, iar dupa terminarea studiilor a decis sa imbine aceste doua interese, urmand o cariera de jurnalist sportiv. Mihai se concentreaza in principal pe pariuri sportive și cazinou. Are o multime de cunostinte in acest domeniu si a scris pe larg despre acest subiect, abordand subiecte precum recenzii ale caselor de pariuri, diferitele tipuri de pariuri care pot fi plasate și strategiile care pot fi folosite pentru a creste sansele de castig. De asemenea, el se tine la curent cu cele mai recente stiri si evolutii din industrie