18+ | Joacă responsabil! | Se aplică termeni și condiții | Conținut comercial

Lionel Messi a marcat o lovitură liberă minunată la debutul cu Inter Miami

Lionel Messi a marcat o lovitură liberă minunată la debutul cu Inter Miami

Așteptarea a fost imensa cand Lionel Messi, în sfârșit, a urcat pe scena MLS ca jucător pentru Inter Miami CF. Cu aplauze și emoții răsunând pe stadionul DRV PNK, numărul zece al lumii a devenit numărul zece al lor – și nu a dezamăgit. În mult așteptatul său debut, Messi și-a arătat strălucirea, realizand magia alături de alte vedete Josef Martínez și Sergio Busquets, pentru a obține o victorie emoționantă împotriva lui Cruz Azul în debutul Cupei Ligii 2023.

Din momentul în care a intrat pe teren, a fost evident că Messi era dornic să aibă un impact imediat. Jucătorul de 36 de ani a demonstrat abilitățile sale distincitve, uimind fanii cu virajele sale complexe, cu rafalele de viteză și cu abilitatea înnăscută de a identifica o pasă. A fost ca și cum ar fi făcut parte din echipa lui Inter Miami de ani de zile si nu de cateva momente.

În special, chimia dintre Messi și legendarul mijlocaș spaniol Sergio Busquets a rămas intactă, în ciuda despărțirii lor de doi ani de cand au jucat la Barcelona. Colaborarea lor a readus un sentiment de stabilitate în mijlocul echipei, oferind o bază solidă pentru lansarea mai multor atacuri împotriva unei echipe rezistente ca si Cruz Azul.

Cu adevărat, punctul culminat al lui Messi a fost când Inter Miami a primit o lovitură liberă decisivă, la doar 25 de metri de poartă. Cu câteva secunde rămase pe ceas și cu meciul la un pas de a se ajunge la o partida de penalty, destinul părea să conspire în favoarea sa. A fost un scenariu prea perfect pentru a nu deveni realitate.

Se pregătește să execute lovitura liberă, Messi a emanat calmul său caracteristic și, cu precizie, a trimis mingea în colțul din stânga sus al porții, asigurand victoria lui Inter Miami. Stadionul DRV PNK a izbucnit într-o cacofonie de aplauze și bucurie, în timp ce milioane de fani ai fotbalului din întreaga lume au sărbătorit momentul magic.

Debutul lui Messi a depășit simpla semnificație sportivă; a fost un eveniment istoric în lumea fotbalului. Decizia lui Messi de a-și juca cariera în fotbalul nord-american a produs valuri în întreaga lume, atrăgând atenția asupra MLS ca niciodată înainte. David Beckham și-a făcut debutul la LA Galaxy cu 16 ani mai devreme, și a fost normal ca Lionel Messi să-i calce pe urme la o echipă deținută de fosta legendă a lui Manchester United.

Luca Mihai
35 articole
Luca Mihai este jurnalist sportiv, absolvent al Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca. Intotdeauna a fost pasionat de sport si de scris, iar dupa terminarea studiilor a decis sa imbine aceste doua interese, urmand o cariera de jurnalist sportiv. Mihai se concentreaza in principal pe pariuri sportive și cazinou. Are o multime de cunostinte in acest domeniu si a scris pe larg despre acest subiect, abordand subiecte precum recenzii ale caselor de pariuri, diferitele tipuri de pariuri care pot fi plasate și strategiile care pot fi folosite pentru a creste sansele de castig. De asemenea, el se tine la curent cu cele mai recente stiri si evolutii din industrie