18+ | Joacă responsabil! | Se aplică termeni și condiții | Conținut comercial

CWC 2023: India învinge Noua Zeelandă și rămâne neînvinsă

India a învins Noua Zeelandă cu 4 wickets duminică la Dharamsala, ajungând la un scor de 5-0 în turneu. Acum, este singura echipă care nu a suferit nicio înfrângere în această competiție. Noua Zeelandă a înregistrat prima sa înfrângere la Cupa Mondială, după patru victorii consecutive la debutul campaniei.

Deși ambele echipe sunt într-o poziție solidă pentru a ajunge în semifinale, mai sunt de disputat doar 4 meciuri. Africa de Sud se situează acum pe locul trei în clasament, după o victorie clară împotriva Angliei, sâmbătă, pe Stadionul Wankhede. Australia completează top 4, având un bilanț de 2-2, după victoria de vineri în fața Pakistanului.

Următorul meci pentru India va fi împotriva Angliei, pe 29 octombrie, la Lucknow, urmat de un duel cu Sri Lanka la Mumbai. Noua Zeelandă are în față un program dificil, cu meciuri împotriva Australiei, Africii de Sud și Pakistanului.

Rezumatul meciului

India a câștigat tragerea la sorți și a ales să bata prima pe Stadionul Asociației de Cricket din Himachal Pradesh, din Dharamsala, care era plin ochi. Aruncătorii deschizători au reușit să elimine rapid pe Devon Conway și Will Young, ambii fiind în formă bună, punând astfel presiune pe Noua Zeelandă.

Totuși, un parteneriat solid de 159 de runde pentru al treilea wicket între Daryl Mitchell și Rachin Ravindra a repus Noua Zeelandă pe drumul cel bun. Rachin Ravindra a realizat un scor rapid de 75 din 87 de mingi înainte să fie eliminat de Mohammed Shami. Mitchell a marcat primul său secol în Cupa Mondială, cu 130 din 127 de mingi.

Deși Noua Zeelandă părea să atingă un scor de peste 300 în ultimele 10 reprize, India a reușit să limiteze scorul. În aceste reprize, au fost realizate doar 54 de runde, Noua Zeelandă terminând cu un total de 273 după cele 50 de reprize.

Mohammed Shami a fost cel mai eficient jucător de bowling, cu un rezultat de 5 pentru 54. Kudeep Yadav, leg spinner, a eliminat câțiva jucători, dar a avut și momente mai slabe, cedând 73 de puncte în 10 overs.

Urmărirea de către India a început în forță, cu Rohit Sharma care i-a atacat eficient pe aruncătorii de deschidere ai Noii Zeelande, Trent Boult și Matt Henry. A reușit un scor rapid de 46 din 40 de mingi, pregătind terenul pentru ceilalți bătăuși. Virat Kohli a condus apoi echipa către victorie, marcând 95 de puncte, la doar 5 distanță de un nou secol.

Kohli a stabilit parteneriate solide cu Shreras Iyer, K L Rahul și Ravindra Jadeja, asigurând victoria Indiei. Fanii sperau ca Kohli să realizeze al doilea său secol consecutiv, care l-ar fi egalat pe Sachin Tendulkar pentru cele mai multe în istoria ODI, cu 49.

Mohammed Shami a fost desemnat “Omul Meciului” datorită performanței sale excelente în bowling în a doua jumătate a reprizei din Noua Zeelandă.

Tabel de puncte

Clasamentul Cupei Mondiale de Cricket 2023 este următorul, la data de 23 octombrie:

EchipaMeciuriVictoriiÎnfrângeriPuncteNRR
India55010+1.353
Noua Zeelandă5418+1.481
Africa de Sud4316+2.212
Australia4224-0.193
Pakistan4224-0.456
Bangladesh4134-0.784
Olanda4134-0.790
Sri Lanka4134-1.048
Anglia4134-1.248
Afganistan4134-1.250

India se află acum singură în fruntea clasamentului, cu 5 victorii și nicio înfrângere. În partea de jos a clasamentului sunt cinci echipe la egalitate, cu o victorie și trei înfrângeri. La o singură victorie în spatele australienilor, locul patru, este un joc care poate fi jucat de oricine pentru a ajunge în semifinale în acest moment.

Programul meciurilor viitoare

Pakistan vs Afganistan

 • Oct 23, luni
 • Stadionul MA Chidambaram, Chennai
 • Meciul începe la 23 octombrie, 08:30 AM GMT / 02:00 PM LOCAL

Africa de Sud vs Bangladesh

 • Oct 24, marți
 • Stadionul Wankhede, Mumbai
 • Meciul începe la 08:30 AM GMT / 02:00 PM LOCAL

Australia vs Olanda

 • 25 octombrie, miercuri
 • Stadionul Arun Jaitley, Delhi
 • Meciul începe la 08:30 AM GMT / 02:00 PM LOCAL

Anglia vs Sri Lanka

 • Oct 26, Joi
 • Stadionul M.Chinnaswamy, Bengaluru
 • Meciul începe la 08:30 AM GMT / 02:00 PM LOCAL

Pakistan vs Africa de Sud

 • Oct 27, vin
 • Stadionul MA Chidambaram, Chennai
 • Meciul începe la 08:30 AM GMT / 02:00 PM LOCAL
Luca Mihai
35 articole
Luca Mihai este jurnalist sportiv, absolvent al Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca. Intotdeauna a fost pasionat de sport si de scris, iar dupa terminarea studiilor a decis sa imbine aceste doua interese, urmand o cariera de jurnalist sportiv. Mihai se concentreaza in principal pe pariuri sportive și cazinou. Are o multime de cunostinte in acest domeniu si a scris pe larg despre acest subiect, abordand subiecte precum recenzii ale caselor de pariuri, diferitele tipuri de pariuri care pot fi plasate și strategiile care pot fi folosite pentru a creste sansele de castig. De asemenea, el se tine la curent cu cele mai recente stiri si evolutii din industrie