18+ | Joacă responsabil! | Se aplică termeni și condiții | Conținut comercial

Cupa Mondială de rugby 2023: Previzualizare semifinale

Cupa Mondială de rugby 2023 Previzualizare semifinale
RWC – Africa de Sud – Franța Privire generală în timpul meciului din sferturile de finală ale Cupei Mondiale de Rugby. IMAGO

După unul dintre cele mai strânse sferturi de finală din istorie, patru echipe rămân în cursa pentru titlul la Cupa Mondială de Rugby 2023: Anglia, Africa de Sud, Argentina și Noua Zeelandă. Semifinalele se vor desfășura la Stade de France – pe 20 și 21 octombrie.

Cele două echipe victorioase se vor duela în marea finală din 29 octombrie.

Argentina a devenit prima semifinalistă după o victorie memorabilă în fața Țării Galilor, cu scorul de 29-17. După un start dificil în care erau conduși cu 10-0 la Marsilia, argentinienii au reușit o revenire spectaculoasă, cu Emiliano Boffelli marcând patru penalty-uri. Dintre acestea, două au fost transformate înainte de pauză și celelalte două imediat după.

Tomos Williams a adus un moment de speranță pentru Țara Galilor marcând un eseu cu doar 25 de minute înainte de final, dar eforturile lui au fost neutralizate de Joel Sclavi și de veteranul Nicolas Sanchez, care a sigilat victoria pentru Argentina cu un eseu de intercepție.

Argentina va avea acum de înfruntat pe deținătoarea a trei titluri mondiale, Noua Zeelandă. Deși favoriți, neozelandezii au avut un meci dificil în sferturi cu Irlanda, încheind cu 28-24. Irlandezii au avut o oportunitate imensă de a renversa meciul în minutele finale, dar apărarea Noii Zeelande a rezistat eroic.

Argentina, care a avut cea mai bună performanță la o Cupă Mondială în 2007, când s-a clasat pe locul 3, va avea o misiune dificilă împotriva favoriților din Noua Zeelandă.

Pe cealaltă parte a tabloului, Anglia a trecut de Fiji cu 30-24, într-un meci echilibrat la Marsilia. Chiar dacă englezii păreau că vor câștiga lejer, fiind conduși cu 24-10 în repriza a doua, Fiji a reușit o revenire impresionantă cu eseuri de la Peni Ravai și Vilimoni Botitu. Totuși, Anglia a revenit prin Owen Farrell și Ben Earl, care au stabilit scorul final.

Franța și Africa de Sud au avut, probabil, cel mai echilibrat meci din sferturi, încheind cu 29-28 în favoarea sud-africanilor. După un schimb intens de eseuri, o lovitură de pedeapsă a lui Thomas Ramos a trimis Franța în avans cu 22-19 la pauză. Cu toate acestea, Eben Etzebeth a marcat eseu decisiv în repriza a doua pentru Africa de Sud, oprind astfel seria impresionantă de victorii a Franței pe teren propriu și pregătind terenul pentru o revanșă a finalei din 2019 între Africa de Sud și Anglia

Pronosticurile semifinalelor

Chiar dacă Anglia a avut o parcurs fără înfrângeri în acest turneu, Africa de Sud pare să aibă un ușor avantaj datorită formei sale recente. Singura înfrângere a sud-africanilor a fost în fața Irlandei, în etapa grupelor.

Englezii au fost convingători în meciurile disputate, dar modul în care Africa de Sud a trecut de Franța în sferturi arată că sunt o forță de temut. Toate indiciile sugerează că vom asista la un meci echilibrat, unde diferența s-ar putea face printr-un penalty în momentele de final.

În ce privește duelul dintre Noua Zeelandă și Argentina, “All Blacks” sunt văzuți ca favoriți clari. Deși argentinienii au avut o prestație impresionantă în fața Țării Galilor, le lipsește experiența în etapele avansate ale turneelor majore. Cu toate acestea, dacă “Los Pumas” vor izbuti o victorie, ar fi o premieră istorică: prima lor calificare în finala Cupei Mondiale de Rugby

Cupa Mondială de Rugby 2023: Programul semifinalelor

Vineri, 20 octombrie

Semifinala 1 – 21:00: Argentina – Noua Zeelandă – Stade de France

Sâmbătă, 21 octombrie

Semifinala 2 – 21:00: Anglia – Africa de Sud – Stade de France

(Ora de vară a Europei Centrale)

Cupa Mondială de Rugby 2027

Echipele care s-au calificat pentru RWC 2027 din Australia sunt: Argentina, Australia, Anglia, Fiji, Franța, Irlanda, Italia, Japonia, Noua Zeelandă, Scoția, Scoția, Africa de Sud, Țara Galilor.

Luca Mihai
35 articole
Luca Mihai este jurnalist sportiv, absolvent al Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca. Intotdeauna a fost pasionat de sport si de scris, iar dupa terminarea studiilor a decis sa imbine aceste doua interese, urmand o cariera de jurnalist sportiv. Mihai se concentreaza in principal pe pariuri sportive și cazinou. Are o multime de cunostinte in acest domeniu si a scris pe larg despre acest subiect, abordand subiecte precum recenzii ale caselor de pariuri, diferitele tipuri de pariuri care pot fi plasate și strategiile care pot fi folosite pentru a creste sansele de castig. De asemenea, el se tine la curent cu cele mai recente stiri si evolutii din industrie