18+ | Joacă responsabil! | Se aplică termeni și condiții | Conținut comercial

Cupa Mondială de rugby 2023: Meciurile din sferturile de finală

Cupa Mondială de rugby 2023: Meciurile din sferturile de finală

Cupa Mondială de Rugby 2023 a finalizat toate meciurile fazei grupelor, având în competiție opt echipe care aspiră la titlul de campioană. Primele două echipe din fiecare grupă au avansat în sferturile de finală, care vor avea loc pe 14 și 15 octombrie.

În Grupa A, Franța a obținut primul loc și un loc în optimile de finală după o victorie impresionantă cu 60-7 în fața Italiei. Noua Zeelandă a luat locul secund, chiar dacă a fost învinsă în primul meci al Cupei Mondiale de către Franța. Italia, din nefericire, nu a avansat, terminând faza grupelor cu două victorii și două înfrângeri.

Grupa B a fost dominată de Irlanda, care a câștigat toate cele patru meciuri și s-a clasat pe primul loc. Africa de Sud a luat locul al doilea, învingând Scoția cu 18-3.

De remarcat este absența Australiei, de două ori campioană, din faza eliminatorie. Deși a avut același număr de puncte ca și Fiji, s-a situat pe locul trei în grup din cauza înfrângerii în meciurile directe, 22-15. Țara Galilor a ocupat primul loc în Grupa C, iar Fiji și Australia au terminat faza grupelor cu același bilanț, 2-0-2.

În Grupa D, Anglia și Argentina au avansat fără probleme. Anglia a rămas neînvinsă, în timp ce Argentina a învins Japonia cu 37-29. Chiar dacă Japonia a pierdut, aceasta s-a calificat pentru Cupa Mondială din 2027 din Australia.

RWC 2023, faza grupelor: Clasamentul final

Clasamentul final al fazei de grupă poate fi găsit mai jos. Echipele au obținut patru puncte pentru o victorie și două pentru o remiză. Un punct bonus a fost acordat pentru marcarea a patru eseuri sau pentru o înfrângere la șapte puncte sau mai puțin.

POOL A

EchipeVictoriiRemizeÎnfrângeriPuncte
1. Franța40018
2. Noua Zeelandă30115
3. Italia20210
4. Uruguay1035
5. Namibia0040

POOL B

EchipeVictoriiRemizeÎnfrângeriPuncte
1. Irlanda40019
2. Africa de Sud30115
3. Scoția20210
4. Tonga1035
5. România0040

POOL C

EchipeVictoriiRemizeÎnfrângeriPuncte
1. Țara Galilor40019
2. Fiji30111
3. Australia20211
4. Portugalia1036
5. Georgia0040

POOL D

EchipeVictoriiRemizeÎnfrângeriPuncte
1. Anglia40018
2. Argentina30114
3. Japonia2029
4. Samoa1037
5. Chile0040

Meciurile din sferturile de finală ale Cupei Mondiale de Rugby 2023

Sferturile de finală demarează sâmbătă, 14 octombrie, cu partida dintre Țara Galilor și Argentina, desfășurată pe Stade Vélodrome din Marsilia, Franța. Se preconizează că Țara Galilor va avea un avantaj semnificativ în fața Argentinei, mai ales după accidentarea atacantului lor, Pablo Matera, în meciul câștigat contra Japoniei. Țara Galilor a ajuns pentru a patra oară consecutiv în sferturile de finală și vizează să obțină primul ei titlu la Cupa Mondială de la ediția din 1999.

Duminică, 15 octombrie, tot la Marsilia, lidera Grupei D, Anglia, va fi confruntată de Fiji, care ajunge în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale pentru prima oară din 2007. Deși Anglia este văzută ca favorită, Fiji a dovedit deja că poate rivaliza cu cele mai puternice selecționate din turneu.

Cealaltă gazdă pentru sferturi este Stade de France din Saint Denis. Irlanda, într-o formă impresionantă, va da piept cu Noua Zeelandă, într-un duel care promite să fie un adevărat spectacol. Deși ambele formații sunt competitive, Irlanda a terminat faza grupelor fără înfrângere.

În ultima partidă a sferturilor, Franța, țara gazdă, va înfrunta Africa de Sud, tot la Saint Denis. Deși se va bucura de suportul propriilor fani, Franța se va confrunta cu o formație sud-africană solidă, care până acum a cedat doar în fața Irlandei.

Luca Mihai
35 articole
Luca Mihai este jurnalist sportiv, absolvent al Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca. Intotdeauna a fost pasionat de sport si de scris, iar dupa terminarea studiilor a decis sa imbine aceste doua interese, urmand o cariera de jurnalist sportiv. Mihai se concentreaza in principal pe pariuri sportive și cazinou. Are o multime de cunostinte in acest domeniu si a scris pe larg despre acest subiect, abordand subiecte precum recenzii ale caselor de pariuri, diferitele tipuri de pariuri care pot fi plasate și strategiile care pot fi folosite pentru a creste sansele de castig. De asemenea, el se tine la curent cu cele mai recente stiri si evolutii din industrie