18+ | Joacă responsabil! | Se aplică termeni și condiții | Conținut comercial

Cupa Mondială de Cricket ICC: India învinge Pakistanul într-o confruntare uriașă

Cupa-Mondiala-de-Cricket-ICC-India-invinge-Pakistanul

În cadrul Cupa Mondială ICC masculină, India, gazda turneului, a triumfat asupra echipei rivale din Pakistan, cu o victorie de șapte wicket-uri, sâmbătă. Evenimentul s-a desfășurat în Ahmedabad, pe un stadion Narendra Modi la capacitate maximă, adunând peste 130.000 de spectatori.

Pakistanul a reușit să acumuleze doar 190 de puncte la prima înfățișare, o sumă pe care India a depășit-o în 30,3 overs. Deși Pakistanul a avut un început promițător ajungând la 155-2, mijlocul ordinei lor a clacat, adăugând numai 36 de alergări.

Babar Azam, căpitanul echipei pakistaneze, a obținut 50 de alergări, fiind urmat de Mohammed Rizwan cu 49 de puncte. Cel mai performant jucător indian a fost Jaspreet Bumrah, reușind să captureze două wicket-uri pentru 19 alergări în cele șapte overs jucate de el.

Rohit Sharma, deschizătorul echipei Indiei, a contribuit decisiv la victorie cu o performanță de 86 de alergări din 63 de mingi, care a inclus 6 fours și 6 șaisprezecimi. Shreyas Iyer a adus un scor neînvins de 53, ajutând India să obțină o victorie memorabilă.

India deține acum un record de 8-0 în confruntările cu Pakistanul la Cupa Mondială de Cricket ICC. Ei se alătură vicecampioanei din 2019, Noua Zeelandă, ca singurele două echipe cu trei victorii consecutive în actualul turneu.

Așa cum era de așteptat, partida a stabilit un nou record privind numărul de spectatori ce au urmărit în direct un meci de cricket în cadrul Cupei Mondiale. Disney+ Hotstar, platforma oficială de streaming pentru Cupa Mondială din India, a anunțat că au înregistrat 35 de milioane de vizualizări, o creștere semnificativă față de cele 26 de milioane înregistrate în meciul de deschidere împotriva Australiei.

Rezumatul meciului

India a câștigat tragerea la sorți și a pus Pakistanul la bătaie pe ceea ce părea a fi un teren solid în Ahmedabad. Pakistanul a început puternic, cu deschizătorul Imam-ul-Haq marcând impresionant împotriva lui Mohammed Siraj, lăsând mulțimea fără cuvinte.

Totuși, în cea de-a opta repriză, soarta s-a schimbat. Siraj l-a prins pe Abdullah Shafique lbw cu un scor de 20 de puncte. Nu mult timp după aceea, Imam a fost și el eliminat, incapabil să continue ritmul, căzând victimă lui Hardik Pandya cu 36 de puncte la activ.

Duo-ul Babar Azam și Mohammed Rizwan a creat o bază solidă pentru echipă cu un parteneriat de 82 de alergări. Cu un scor de 155-2, perspectivele erau bune pentru Pakistan de a ajunge la un total de peste 300 de puncte. Cu toate acestea, aceste speranțe au fost zădărnicite. Babar a fost eliminat de Siraj, declanșând un declin major al bătăușilor pakistanezi. După ce Babar a părăsit terenul, Jasprit Bumrah l-a eliminat pe Rizwan cu o minge bine plasată, iar ulterior Kuldeep Yadav a eliminat atât pe Saud Shakeel, cât și pe Iftikhar Ahmed într-un singur over.

Coada echipei Pakistanului nu a reușit să reziste atacului indienilor, pierzând ultimele patru wicket-uri pentru doar 20 de alergări. Încheind cu un total de 191 de alergări, echipa pakistaneză se afla într-o poziție defavorabilă.

Răspunsul Indiei a fost rapid și decisiv. Rohit Sharma a atacat din primele momente, trimițând mingea de la Shaheen Afridi la frontieră din prima aruncare. Deși Shubman Gill a fost eliminat devreme, Sharma a continuat să impresioneze, atingând jumătate de secol în doar 36 de aruncări.

Virat Kohli nu a fost în cea mai bună formă, fiind eliminat de Hasan Ali după ce a marcat doar 16 puncte. Sharma părea să fie pe drumul unei a doua sute consecutive, dar a fost prins de un off-cutter lent al lui Afridi. Însă Shreyas Iyer a fost stânca echipei, jucând un innings de 53 de alergări neînvins, aducând victoria pentru India.

Afganistanul învinge Anglia într-o surpriză masivă

În alte rezultate, echipa Afganistanului a reușit să învingă campioana en titre, Anglia, duminică, pe stadionul Arun Jaitley din New Delhi. Surpriza uriașă a fost a doua victorie a Afganistanului în istoria Cupei Mondiale, prima fiind obținută împotriva Scoției în 2019.

Afganistanul a fost primul la bătaie și a strâns 284 de puncte pe tabelă. Anglia nu a avut succes în urmărirea lor, reușind doar 215 alergări. Gurbaz a fost cel mai bun marcator pentru afgani, cu 80 de puncte din doar 57 de mingi. Harry Brooks a făcut tot ce a putut pentru Anglia, dar nu a reușit, cu 66 din 61 de lovituri.

Afganistanul a făcut un salt în clasamentul Cupei Mondiale și se află acum pe locul 6, cu șansa de a ajunge în semifinale.

Luca Mihai
35 articole
Luca Mihai este jurnalist sportiv, absolvent al Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca. Intotdeauna a fost pasionat de sport si de scris, iar dupa terminarea studiilor a decis sa imbine aceste doua interese, urmand o cariera de jurnalist sportiv. Mihai se concentreaza in principal pe pariuri sportive și cazinou. Are o multime de cunostinte in acest domeniu si a scris pe larg despre acest subiect, abordand subiecte precum recenzii ale caselor de pariuri, diferitele tipuri de pariuri care pot fi plasate și strategiile care pot fi folosite pentru a creste sansele de castig. De asemenea, el se tine la curent cu cele mai recente stiri si evolutii din industrie