18+ | Joacă responsabil! | Se aplică termeni și condiții | Conținut comercial

Crawford în fruntea lumii boxului după ce l-a oprit pe Spence Jr.

Crawford în fruntea lumii boxului după ce l-a oprit pe Spence Jr

Terence Crawford a intrat în istorie prin victoria obținută duminică în fața lui Errol Spence Jr, devenind primul campion unificat la categoria welterweight din era celor patru centuri majore. El a fost predominant pe tot parcursul meciului, doborându-l pe Spence Jr. de trei ori și încheind lupta la 2:32 din runda a noua prin KO tehnic.

KO-ul marchează a 11-a victorie consecutivă a lui Crawford, nouă dintre ele venind acum în runda a șasea sau mai târziu. El deține acum un record profesional de 40-0, rămânând neînvins și având 31 de knock-out-uri.

Cu această victorie, Crawford își consolidează locul ca unul dintre cei mai mari boxeri din toate timpurile. În vârstă de 35 de ani a câștigat acum titluri la categoria superușoară și la categoria ușoară, în plus față de categoria welter. El este primul boxer masculin care devine campion incontestabil în două divizii în era celor patru centuri. Crawford deține acum titlurile Asociației Mondiale de Box, Consiliului Mondial de Box și Federației Internaționale de Box, la care se adaugă propria coroană a Organizației Mondiale de Box.

Spence Jr. a suferit prima înfrângere din carieră, obținând prima ‘pată’ pe palmaresul său, care acum este de 28-1. După meci, acesta s-a grăbit să ceară o revanșă, lucru pe care Crawford îl va lua în considerare atunci când își va decide următorul adversar.

Recapitularea luptei

Marea noapte de luptă a adus toate vedetele in Las Vegas, iar celebrități precum Cardi B, Andre 3000 Mark Walhberg și starul NBA Damian Lillard au umplut T-Mobile Arena. De asemenea, au fost prezenți foștii campioni de box Mike Tyson, Evander Holyfield, Floyd Mayweather Jr. și Manny Pacquiao.

Spence Jr. a fost primul atacant, presând în prima rundă, în timp ce Crawford a stat prudent și inteligent, alegându-și momentele pentru a contraataca. Crawford este cunoscut pentru că începe încet și își simte adversarii înainte de a se deschide în rundele ulterioare.

Abordarea relaxată nu a durat mult timp, totuși, deoarece Crawford l-a doborât cu 20 de secunde înainte de finalul celei de-a doua runde. Aceasta a fost o poziție nefamiliară pentru Spence Jr. care nu mai fusese pus la pământ până atunci în întreaga sa carieră profesională.

Crawford în fruntea lumii boxului după ce l-a oprit pe Spence Jr

De acolo, Crawford a preluat controlul luptei, aplicând o serie de lovituri importante, de multe ori pe contraatac. De asemenea, el l-a atacat pe Spence în mai multe ocazii, puterea sa de lovire fiind foarte mare pe parcursul primelor runde.

În timp ce Spence Jr. a continuat să lupte, era clar că Crawford deținea controlul total al luptei. Apoi a venit runda a șaptea, care a fost începutul sfârșitului pentru Spence Jr. Campionul a fost doborât de două ori, mai întâi cu o dreaptă scurtă la 1:02 și apoi cu o altă dreaptă când mai rămăsese doar o secundă din rundă.

De aici încolo, lupta a părut o supraviețuire pentru Spence Jr. până când meciul a fost în cele din urmă oprit în runda a noua prin KO tehnic.

Ce urmează pentru Terence Crawford?

Crawford este în vârful lumii boxului în acest moment și probabil că se va bucura de acest moment pentru moment. Când se va decide să-și găsească următorul adversar, va avea mulți luptători care vor dori să se confrunte cu campionul incontestabil. Spence Jr. a cerut deja o revanșă la care Crawford a părut deschis în interviul de după meci.

Un alt posibil adversar este Jarmell Charlo, dacă Crawford ar fi dispus să treacă de la 154 de kilograme la categoria ușoară. El ar fi primul boxer care ar fi câștigat vreodată un campionat mondial necontestat în trei clase de greutate, ceea ce ar fi fără precedent.

Rezultatele luptelor din Undercard

Au existat două lupte undercard care au avut loc, de asemenea, la Spence Jr vs Crawford:

Isaac “Pitbull” Cruz (25-2-1) l-a învins pe Giovanni Cabrera (21-1) prin decizie divizată într-un meci de greutate ușoară WBC și WBA. Judecătorii au punctat meciul la 114-113, 115-112 și 114-113. Lui Cruz i s-a scăzut un punct din cauza unei lovituri la cap în timpul meciului.

În celălalt meci, Alexandro Santiago (28-3-5) din Mexic a reușit să câștige titlul vacant WBC la categoria bantamweight cu o decizie unanimă 115-113, 116-112, 116-12 asupra lui Nonito Donaire (42-8).

Luca Mihai
35 articole
Luca Mihai este jurnalist sportiv, absolvent al Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca. Intotdeauna a fost pasionat de sport si de scris, iar dupa terminarea studiilor a decis sa imbine aceste doua interese, urmand o cariera de jurnalist sportiv. Mihai se concentreaza in principal pe pariuri sportive și cazinou. Are o multime de cunostinte in acest domeniu si a scris pe larg despre acest subiect, abordand subiecte precum recenzii ale caselor de pariuri, diferitele tipuri de pariuri care pot fi plasate și strategiile care pot fi folosite pentru a creste sansele de castig. De asemenea, el se tine la curent cu cele mai recente stiri si evolutii din industrie